• Dan Doroftei: „Nu cred că până în 2027 România va avea prea multe spitale regionale”
  • Dan Doroftei: „Ar fi păcat, numai pentru faptul că cineva lucrează la stat, să nu beneficiezi de experiența lui, atâta timp cât poate performa și la privat.”
  • Dan Doroftei: „Sistemul din Diagnoză din România este de prin 1999. Dacă eu am o boală căreia i s-a descoperit un diagnostic mai nou, nu figurez acolo”

Dan Doroftei, director executiv la centrul Enayati Medical City, invitat joi seara în cea de-a doua parte a emisiunii ,,Ochii pe mine” cu Vlad Craioveanu, îți spune cum arată medicina viitorului, dar și cât ne costă serviciile medicale de lux, raportate la veniturile noastre.

Visul american vs. visul românesc

Dan Doroftei și-a construit cariera în SUA, acolo unde a lucrat inițial în domeniul bancar și ulterior în cel medical. După 12 ani de America și zece ani de experiență în dezvoltarea proiectelor de sănătate s-a întors în România unde vrea să aplice tot ce a învățat de-a lungul timpului.

Acum, este director de dezvoltare al proiectului Enayati Medical City, un oraș medical de lux, cu servicii medicale – centru integrat de oncologie și recuperare, dar și spital de recuperare pentru îngrijirea vârstnicilor – la standard de excelență. Ce spune însă despre medicina din SUA?

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Dan Doroftei: „Foarte mult se pune accentul pe prevenție și în a ține pasul cu medicina. Participasem acum doi ani la o conferință, și cu ocazia asta am aflat și eu că Sistemul din Diagnoză din România, este de prin 1999.”

„Ceea ce înseamnă că, dacă eu am o boală căreia i s-a descoperit un diagnostic mai nou au o comorbiditate mai nouă eu nu figurez acolo. Acolo s-a ajuns de se schimbă la 2-3 ani. Asta nu este o schimbare ușoară, dar măcar o dată la zece ani, am putea să facem un efort.”

Dan Doroftei, despre personalul medical angajat în centrul Enayati Medical City: „Avem într-adevăr și medici, personal medical în general, chiar și asistente medicale care au venit din străinătate. Sincer, ar fi păcat, după părerea mea, numai pentru simplul fapt că cineva lucrează la stat, să nu beneficiezi de experiența și de calificarea persoanei respective, atâta timp cât poate performa și la privat. Mă rog, mentalitățile sunt diferite, dar se poate lucra!”

Dan Doroftei: „Nu cred că până în 2027 România va avea prea multe spitale regionale!”

În ceea ce privește medicina de stat din România, Dan Doroftei nu este chiar atât de optimist. Speranța moare, însă ultima.

Dan Doroftei: „Întodeauna m-am mândrit cu acest proiect și cu faptul că în doi ani jumătate l-am dus de la stadiul de autorizare la a-l deschide acum. Doi ani și jumătate aș spune că ar dura procesul de fezabilitate pentru o parte dintr-un spital de aceeași dimensiune… Sincer, nu cred că până în 2027 România va avea prea multe spitale regionale.”