A plecat din Târgu-Lăpuș, Maramureș, și a ajuns medicul personal al premierului Netanyahu. Dr. Herman Berkovits – consul onorific al țării noastre în Israel – a vorbit la Marius Tucă despre decizia Israelului de a închide granițele din cauza variantei Omicron, dar face și o radiografie dulce-amară a lumii înainte și după pandemie.

Marius Tucă: Care este situația acum în Israel în materie de vaccinare?

Dr. Herman Berkovits: „Astăzi, populația Israelului este în proporție de 68% imunizată cu primul vaccin. Primul vaccin dat lui Benjamin Netanyahu, și atunci am primit telefoane că este fake News, că i-am injectat apă distilată sau miere de albine. Eu am dat foarte multe interviuri la posturile românești și la posturile israeliene mai puțin. Nu am vrut să iasă treaba asta, a fost o prostie. El a primit injecția adevărată, am primit atunci 1.000 de fiole. Am pus pe un om de la securitatea națională să scoată fiola. Nu eu. Și am pus și o farmacistă să scoată medicamentul. Deci totul a fost făcut în față. Eu am și arătat publicului atunci, asta este fiola adevărat”

Dr. Herman Berkovits, despre a treia doză de vaccin

Dr. Herman Berkovits: „După 5-6 luni am făcut examene serologice la pacienții mei. Am văzut o scădere bruscă a cantității de anticorpi. După trei luni era la maxim apoi o scădere bruscă. Am spus că suntem într-o problemă mare, trebuie al treilea vaccin. La sfârșitul lui iulie am început să dăm a treia doză. Nu aveam aprobare de la FDA. Acest booster a ajutat foarte mult Israelul. Cazurile cu internări în spitale au scăzut”

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Dacă varianta Omicron ocolește vaccinul?

Dr. Herman Berkovits: „Nu cred! Cei vaccinați vor face forme ușoare. Și se lucrează la un vaccin special. Eu sunt foarte optimist. Deocamdată în Israel sunt doar două cazuri diagnosticate cu acest virus.”