• Cercetătorii au recrutat 43 de mame care aveau un copil de 10-13 luni.
  • Cercetătorii au comparat nivelul memoriei dintre 43 de mame și 43 de femei.
  • Studiul arată că nu există diferențe cognitive între participanții la studiu.

Diferă creierul unei mame de cel al unei femei fără copii? Un studiu arată că mamele care au copii mici au o memorie la fel de bună și nu prezintă nicio diferență în ceea ce privește funcția și viteza cognitivă în comparație cu femeile care nu au copii.

Cercetătorii au recrutat 43 de mame la primul copil, cu vârsta între zece și 13 luni și le-au comparat cu alte 43 de femei fără copii, dar cu un nivel de educație similar. Ambele grupuri au fost supuse unei serii de teste, care au durat 90 de minute. Sarcinile au fost simple de memorare a unor liste de cuvinte sau de repetare a unor numere.

Rezultatele, publicate în Journal of Women’s Health, au arătat că nu au existat diferențe semnificative în ceea ce privește memoria, funcția cognitivă sau viteza de procesare mentală între participanții la studiu. Autorii studiului spun că mamele tind să creadă despre ele, că au o memorie mai slabă sau cum se mai spune „baby brain”.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

De ce? Ele, zilnic, au o listă cu mult mai multe lucruri de făcut, dedicate mai ales bebelușilor lor, evident că la un moment dat li se întâmplă să uite de anumite sarcini. Atunci ele devin dezamăgite și se autocritică. Dar asta nu însemnă că memoria lor este mai slabă. Având mai multe lucruri de ținut minte, ele au mai multe ocazii de a uita ceva în comparație cu femeile care nu au copii.

Citește și: