• FDA avertizează că ceasurile inteligente și inelele care pretind că măsoară zahărul din sânge fără ace sunt periculoase și trebuie evitate.
  • Avertismentul se aplică oricărui ceas sau inel, indiferent de marcă, care pretinde că măsoară nivelul de glucoză din sânge într-un mod neinvaziv, a precizat agenți.
  • Avertismentul agenției nu includ și aplicațiilor pentru ceasuri inteligente legate de senzori, cum ar fi sistemele de monitorizare continuă a glicemiei care măsoară direct glicemia.

Ceasurile și inelele inteligente care pretind că măsoară nivelul de zahăr din sânge în scopuri medicale fără ace ar putea fi periculoase și ar trebui evitate, a avertizat miercuri Administrația americană pentru alimente și medicamente.

Avertismentul se aplică oricărui ceas sau inel, indiferent de marcă, care pretinde că măsoară nivelul de glucoză din sânge într-un mod neinvaziv, a precizat agenția, scrie CBS. FDA a precizat că nu a autorizat niciun astfel de dispozitiv.

Avertismentul agenției nu includ și aplicațiilor pentru ceasuri inteligente legate de senzori, cum ar fi sistemele de monitorizare continuă a glicemiei care măsoară direct glicemia.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Mai multe companii lucrează la dispozitive neinvazive glicemie

Utilizarea dispozitivelor neaprobate smartwatch și a inelelor inteligente ar putea duce la măsurători inexacte ale glicemiei, cu consecințe „potențial devastatoare”, spuneDr. Robert Gabbay, de la Asociația Americană de Diabet. Acest lucru ar putea face ca pacienții să ia doze greșite de medicamente, ceea ce ar putea duce la niveluri periculoase de zahăr din sânge și, eventual, la confuzie mentală, comă sau chiar moarte.

Mai multe companii lucrează la dispozitive neinvazive pentru măsurarea glicemiei, dar niciuna nu a creat un produs suficient de precis și sigur pentru a obține aprobarea FDA, spune Dr. David Klonoff, care a cercetat tehnologia diabetului timp de 25 de ani.

Citește și