• În a doua zi a Forumului Mondial de la Davos, s-a discutat despre preocuparea tot mai mare a marilor grupuri farmaceutice, referitoare la virușii rezistenți la antibiotice.
  • Economia globală pierde 36,9 miliarde de dolari în fiecare an ca urmare a rezistenței in fata superbacteriilor.
  • Rezistența antimicrobiană (AMR) este pe cale să depășească cancerul și să provoace 10 milioane de decese pe an până în 2050.

În a doua zi a Forumului Mondial de la Davos, s-a discutat despre preocuparea tot mai mare a marilor grupuri farmaceutice, referitoare la virușii rezistenți la antibiotice. Tema discuției este denumită: „Înfruntând o lume fără antibiotice”.

Economia globală pierde 36,9 miliarde de dolari în fiecare an ca urmare a rezistenței în fața superbacteriilor. Sesiunea viitoare vrea să exploreze modul în acre politicile economice globale pot continua să accelereze acțiunile cu privire la această problemă urgentă de sănătate publică.

Pe parte medicală, scenariile sunt sumbre. Rezistența antimicrobiană (AMR) este pe cale să depășească cancerul și să provoace 10 milioane de decese pe an până în 2050. Deja 700.000 de oameni mor din cauza infecțiilor rezistente la medicamente („superbacterii”) în fiecare an.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

În prezent, această rezistență a virușilor la antibiotice, este a 3-a cauză de deces la nivel mondial. Și OMS trage un semnal de alarmă cu privire la antibiotice, declarația a fost făcuta chiar la finalul lui 2023. Atunci ei spuneau că principala sursă de îngrijorare, pe lângă rezistența crescută la antibioticele existente pe piață în fața virușilor din ce în ce mai agresivi- este și prescripția incorectă a acestora.

Un studiu realizat în 14 ţări din regiune, situate în Europa de Est şi Asia Centrală, arată că motivele invocate pentru a justifica administrarea de antibiotice sunt, în 24% din cazuri, răceala comună, urmată de simptome gripale (16%), dureri în gât (21%) şi tuse (18%).

Citește și