• Adulții care trăiesc singuri sunt mai predispuși să se simtă deprimați decât cei care trăiesc cu alții, conform unui nou raport al Centrului Național pentru Statistici de Sănătate (NCHS) din cadrul CDC.
  • Diferențele au fost observate în întreaga gamă de genuri, vârste și venituri, dar relațiile sociale par să fie un factor mai important în influențarea stării de spirit.
  • În ciuda acestor constatări, peste 90% dintre persoanele care trăiesc singure nu au raportat sentimente de depresie, subliniind importanța suportului social și emoțional în menținerea bunăstării mentale.

Un nou raport al Centrului Național pentru Statistici de Sănătate (NCHS) al CDC a arătat că adulții care trăiesc singuri sunt mai predispuși să se simtă deprimați decât cei care locuiesc cu alții, conform The Guardian.

Studiul, care a implicat mai mult de 29.400 de persoane intervievate în cadrul Sondajului Național privind Sănătatea din 2021, a arătat că 6,4% dintre adulții care locuiesc singuri au raportat sentimente de depresie, în comparație cu doar 4,1% dintre cei care locuiesc cu alții. Aceste diferențe au fost observate în întreaga gamă de genuri, vârste, venituri și majoritatea grupurilor rasiale.

Cu toate acestea, raportul nu este unul doar pesimist pentru cei care trăiesc singuri. Peste 90% dintre persoanele care locuiesc singure nu au raportat sentimente de depresie. În ceea ce privește sănătatea mintală a persoanelor, situația lor locativă nu este la fel de importantă precum suportul social și emoțional pe care îl simt.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

În plus față de întrebările despre frecvența și intensitatea sentimentelor de depresie, cercetătorii au întrebat: „Cât de des primiți suportul social și emoțional de care aveți nevoie?” Adulții care trăiesc singuri și au raportat că nu primesc niciodată sau rar sprijin social și emoțional au fost de aproape două ori mai predispuși să se simtă deprimați decât cei care au raportat aceleași sentimente și locuiesc cu alții. Totuși, raportul a constatat că nu există o diferență semnificativă în sentimentele de depresie între cei care au spus că primesc întotdeauna, uneori sau de obicei sprijin social și emoțional, indiferent dacă locuiesc singuri sau cu alții.

Citește și