- În prezent, România are aproximativ 90 de chirurgi certificați pentru utilizarea sistemului da Vinci.
- Până în aprilie 2024, în România, au fost realizate aproximativ 700 de proceduri chirurgicale robotice.
- Din cei 90 de chirurgi români certificaţi în chirurgia robotică da Vinci, majoritatea sunt specializaţi în chirurgie generală şi urologie.
În anul 2024, în România, peste 30 de chirurgi vor fi certificați în chirurgia robotică da Vinci, marcând un pas semnificativ în modernizarea sistemului medical românesc. În prezent, România are aproximativ 90 de chirurgi certificați pentru utilizarea sistemului da Vinci, iar până la finalul anului, numărul acestora va depăși, astfel, 120.
Advertisment
Din cei 90 de chirurgi români certificaţi în chirurgia robotică da Vinci, majoritatea sunt specializaţi în chirurgie generală şi urologie, urmaţi de cei specializaţi în ginecologie şi chirurgie toracică.
Până în aprilie 2024, în România, au fost realizate aproximativ 700 de proceduri chirurgicale robotice, iar ţinta pentru anul acesta este de 2.000 de proceduri. Din totalul procedurilor realizate anul acesta, 51% au fost în domeniul urologiei, 26% în chirurgie generală, 17% în ginecologie şi 5% au fost proceduri toracice.
Recomandări
Un program robust de chirurgie robotică presupune existenţa unor echipe chirurgicale care au trecut printr-un proces riguros de formare şi certificare pentru utilizarea sistemului da Vinci. Procesul de formare include prezentarea tehnologiei, instruirea formală, planificarea cazurilor iniţiale şi dezvoltarea continuă. Compania SOFMEDICA are un rol esenţial în formarea chirurgilor, oferind un ecosistem de învăţare bine structurat pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii. Echipa sa de suport clinic este alături de chirurgi pe tot parcursul procesului, asigurându-se că aceştia dobândesc abilităţile necesare pentru a folosi tehnologia în siguranţă şi cu succes.
Citește și
- Unde mergi azi? Grădina lui Monet a fost clasată a doua cea mai frumoasă din lume
- Regele Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz Al-Saud, se află în stare critică la ATI
- Statele membre ale UE au dat votul final pe prima legislație cu privire la Inteligența Artificială
Partenerii noștri