Focar de coronavirus în Brașov. 8 persoane venite din India și-ar fi îmbolnăvit colegii cu care lucrau pe un șantier de construcții

Focar de coronavirus în Brașov. 8 persoane venite din India și-ar fi îmbolnăvit colegii cu care lucrau pe un șantier de construcții
  • Este vorba despre opt persoane sosite din India
  • Este un focar de Covid în Colonia Bod, cinci muncitori indieni din opt sunt testați pozitiv
  • Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India

O varinată a tulpinii indiene a coronavirusului a fost identificată la un muncitor indian de 26 de ani care lucrează în construcții, lângă Brașov. Bărbatul a a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună, iar tulpina de virus cu care este infectat nu este cea care produce dezastrul din India în acest moment.

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, 29 aprilie 2021, de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcții din Colonia Bod, jud. Brașov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

INSP a fost informat că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

La data recoltării, 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

DSP Brașov a început de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare).