Intoleranța la gluten, „boala secolului”. Laura Panait: ,,În momentul în care am înlăturat făina, practic am scăpat de probleme”

Dieta fara gluten este considerată de multe persoane o soluție pentru păstrarea sănatății și pentru a pierde în greutate, dar este și o soluție pentru a controla reacția alergică a corpului la gluten.
Acum există și teste rapide pentru a depista intoleranța, pe care le poți face chiar la tine acasă.

Medicul Laura Panait

,,În primul rând, avem semne specifice, care țin de tubul digestiv dureri abdominale, tulburări de tranzit intestinal, vărsături, greață și simptome generale cum ar fi lipsa poftei de mâncare, durerea de cap, vorțăturile, slăbiciuni musculare, iar la copil incapacitatea de a învăța, semne care pot apărea și în alte boli”.

Testul ,,suprem”

,,Atunci da, este foarte important să facem un test rapid de afectare la gluten. De fapt, aici vorbim de trei boli, care se numesc și boli ale făinei. Boala celiacă, intoleranță la gluten și alergia la gluten. Este bine ca pacientul să înțeleagă că în momentul în care oricare patologie ar fi, dacă a ieșit la testul rapid de intoleranță la gluten, dacă a ieșit pozitiv, în momentul în care am înlăturat făina, practic am scăpat de probleme. Tot ce conține făină nu este bun pentru organismul cu una din cele trei patologii”.

Citește și

Exit mobile version