• S-a întâmplat cel puțin o dată în viața noastră: am mâncat bine, pleoapele ni s-au îngreunat și după prânz am decis să tragem un pui de somn.
  • Este recomandat să rămâi treaz cel puțin două ore după ce ai mâncat.
  • După ce mănânci, se produce o secreție mai mare de acid gastric, care descompune alimentele pe care le-ai mâncat.

S-a întâmplat cel puțin o dată în viața noastră: am mâncat bine, pleoapele ni s-au îngreunat și după prânz am decis să tragem un pui de somn. Experții spun că a merge la culcare imediat după ce ai mâncat este o mare greșeală care trebuie evitată. De asemenea, este recomandat să rămâi treaz cel puțin două ore după ce ai mâncat.

După ce mănânci, se produce o secreție mai mare de acid gastric, care descompune alimentele pe care le-ai mâncat. Dacă stai în pat după prânz, acidul va ajunge mai ușor în aceeași parte și în partea superioară a tractului digestiv, provocând arsuri la stomac.

De asemenea, vei avea indigestie, ceea ce va face dificil să dormi. Persoanele care mănâncă chiar înainte de a merge la culcare sunt mai predispuse să se trezească noaptea și să se plângă de un somn slab decât cele care mănâncă cu câteva ore înainte de a merge la culcare.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Reține că majoritatea oamenilor se simt obosiți după ce mănâncă. Poate fi cauzată de consumul unei cantități prea mari de alimente deodată, adică o masă bogată în carbohidrați și grăsimi, cum ar fi cartofii la cuptor cu carne și pâine, pastele cu sosuri grele și alte combinații similare. Pentru a evita oboseala și somnolența de după-amiază, alege mese mai echilibrate, care să conțină carne slabă, pește și nuci, precum și multe legume cu frunze verzi. În loc de cafea, bea un pahar de apă, ridică-te și plimbă-te în aer liber cel puțin 15 minute.