• 48% dintre femeile din România nu folosesc metode contraceptive.
  • O treime din totalul european al mamelor minore sunt din România.
  • 26 Septembrie reprezintă Ziua Contracepției.

Sexul e tabu în România, ţara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europenă. Nu vorbim despre sex. E ruşine. E urât. Şi Curtea Constituţională e ruşinată. A decis că mai bine predăm în şcoli educaţie sanitară, nicidecum sexuală. Şi doar cu acordul părinţilor!

Sunt convinsă că ar trebui introdusă educaţia sexuală în şcoli. Eu am două fete cu care, într-adevăr, vorbesc despre acest lucru. Discutăm. Chiar le-am dat să citească şi nişte cărţi, nişte seriale din acestea mai educaţionale, spune Suzana Pîrvănescu, părinte.

Dacă părinţii sunt mai duri, mai severi, mai distanţi, se discută mai greu şi atunci este bine ca acel copil să audă la şcoală, adaugă Suzana.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Părerea mea e că ar trebui să se facă acest lucru de la 10-11 ani în şcoli pentru că acum, copiii din punct de vedere sexual sunt mult mai dezvoltaţi, spune Suzana.

26 Septembrie, Ziua Contracepției

Mâine e Ziua Contracepţiei. Un moment bun să amintim despre lipsa educaţiei sexuale în România. La vârsta la care ar trebui să se bucure de copilărie, multe fetiţe învaţă cum să schimbe scutece. În plus, mai mult de jumătate dintre adolescente îşi întrerup sarcina. Anual, sunt avortaţi aproximativ 100.000 de copii.

Specia umană nu e făcută să aibă sarcini la 12 ani şi să crească copii sau să facă avorturi la vârsta asta. Sunt fete şi de 12 ani, şi de 11 ani şi de 13 ani care sunt sunt gravide, nasc. Vin dintr-o anumită pătură socială, o anumită lipsă de educaţie şi de condiţii, spune Radu Vlădăreanu, Medic Primar Obstetrică-Ginecologie, Preşedintele Societăţii Române De Obstetrică-Ginecologie.

În România, întreruperea de sarcină este considerată metodă de contracepţie. Extraordinar de multe paciente minore, însărcinate, care nu au nici cea mai mică idee despre contracepţie. Consecinţele pe termen lung sunt foarte mari, putând duce la infertilitate, spune Andrei Dumitrescu, Medic Specialist Obstetrică-Ginecologie.