• Ministerul Sănătății lansează licitațiile pentru achiziția de unități mobile de screening pentru cancer.
  • România este pe locul 2 în topul țărilor cu cea mai mare mortalitate prin cancer din Europa.
  • Se vor achiziționa și unități mobile de terapie intensivă pentru pacienții critici nou-născuți, a anunțat Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății lansează licitațiile pentru achiziția de unități mobile de screening pentru cancer.

Este vorba despre o investiție de 20 de milioane de euro din PNRR din care se vor achiziționa caravane mobile de screening pentru cancer, un pas important ținând cont că România este pe locul 2 în topul țărilor cu cea mai mare mortalitate prin cancer din Europa. Aproximativ 100.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer în România în fiecare an.

Se vor achiziționa și unități mobile de terapie intensivă pentru pacienții critici nou-născuți, a anunțat Ministerul Sănătății. Pentru achiziția de unități mobile de terapie intensivă neonatală, Ministerul Sănătății precizează că se va realiza dotarea a opt centre regionale de formare pentru pacienții critici neonatali cu câte o astfel de unitate care va permite transportul în siguranță al pacienților.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

O dată cu achiziționarea acestora, să sperăm că și tinerii vor alege neonatologia ca și specializare în cadrul facultății, căci din păcate în ultimii ani a crescut numărul specialităților care au rămas neocupate și se mențin în această zonă cele în care avem deja un deficit major de personal, iar neonatologia se numără printre ele.

Citește și: