• Supraponderalitatea în rândul copiilor din grupa de vârstă 7-9 ani a fost de 17,5% la copiii din mediul urban.
  • Prevalența obezității la copiii din mediul urban a fost 14,5%, din semi-urban de 14,1% și din mediul rural de 13,3%.
  • Supraponderalitatea și obezitatea sunt mai proeminente în rândul băieților.

Ministerul Sănătății pornește o campanie pentru copii din ciclul primar de învățământ părinți dar și pentru profesori, intitulată „Ce, cât și cum mănâncă un copil isteț”. Potrivit datelor INSP, în România, obezitatea este cel de-al patrulea factor de risc pentru anii de viață pierduți prin dizabilitate.

„O consider campania binevenită în ideea în care am depistat această problemă legată de obezitate. Copiii trebuie educați, atât în școli, dar și părinții au primul rol în educarea copiilor în ceea ce privește alimentație corectă. Eu am un copil de 12 ani. Contează încă de mic o asemenea educație. De obicei, părinții zic că-i fac o bucurie copilului și îl duc la un restaurant de fast-food, complet greșit. De mic, copilul poate fi educat”, a explicat Adrian Dobrinescu, părinte, la Aleph News.

S-a observat că supraponderalitatea în rândul copiilor din grupa de vârstă 7-9 ani a fost de 17,5% la copiii din mediul urban, de 15,9% la cei din semi-urban și de 15,7% la cei din rural. Prevalența obezității la copiii din mediul urban a fost 14,5%, din semi-urban de 14,1% și din mediul rural de 13,3%. datele se regăsesc în Raport Național România, 2020.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Supraponderalitatea și obezitatea sunt mai proeminente în rândul băieților. În ansamblu, la grupa de vârstă 7-9 ani prevalența excesului de greutate și a obezității în rândul băieților este de 31%, în timp ce la fete este de 28%. 14% dintre băieții și 10% dintre fetele din aceeași grupă de vârstă suferă de obezitate.

Citește și: