• Săptămâna trecută, Germania a înregistrat cel mai mare număr de decese zilnice cauzate de Covid-19 din februarie.
  • La începutul acestei luni, țara a interzis accesul persoanelor nevaccinate la toate întreprinderile, cu excepția celor considerate esențiale.
  • Cu toate acestea, procentul de locuitori complet vaccinați a rămas la puțin sub 70% timp de săptămâni întregi.

Ministrul german al sănătății spune că nu sunt suficiente doze de vaccin pentru anul 2022. Germania nu a comandat suficiente vaccinuri și nici nu a stocat suficiente doze pentru a menține campania de vaccinare până în primul trimestru al anului, a declarat marți ministrul Sănătății, Karl Lauterbach relatează CNN.

Autoritățile se tem că cel de-al patrulea val de pandemie din țară ar putea să scape de sub control.

Lucrez de câteva zile pentru a rezolva problema lipsei de vaccinuri”, a declarat Lauterbach pentru postul public de televiziune AFD. „Dar, într-adevăr, nu avem suficiente vaccinuri”.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Anunțul vine în timp ce Germania se luptă cu o creștere a numărului de cazuri care a împins Europa înapoi în epicentrul pandemiei, varianta Omicron, recent descoperită, determinând această creștere.

Vaccinarea ar putea fi obligatorie începând din 2022

Săptămâna trecută, Germania a înregistrat cel mai mare număr de decese zilnice cauzate de Covid-19 din februarie.
La începutul acestei luni, țara a interzis accesul persoanelor nevaccinate la toate întreprinderile. Cu excepția celor considerate esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, ca parte a noilor restricții pentru a limita răspândirea virusului.

Cu toate acestea, procentul de locuitori complet vaccinați a rămas la puțin sub 70% timp de săptămâni întregi. Puțini sunt cei care primesc primul vaccin, majoritatea vaccinurilor fiind acum vaccinuri de rapel.
Liderii țării au declarat anterior că vor lua în considerare posibilitatea de a face vaccinarea obligatorie la nivel național începând cu februarie 2022. Deși penuria continuă de vaccinuri ar împiedica probabil un astfel de efort.