• Cozi la centrele de vaccinare mobile şi drive-through din Tel Aviv
  • David Saranga: Tot sistemul de sănătate din Israel este digitalizat
  • 150.000 de oameni sunt vaccinaţi zilnic
  • Două milioane de oameni vor fi imunizaţi până la sfâșitul lunii ianuarie
  • La Spitalul Municipal din Rădăuți, mai bine de jumătate dintre angajați vor să se vaccineze

Continuăm să ne uităm cu admiraţie spre Israel. Acolo oamenii stau la coadă pentru a fi vaccinaţi. Statul imunizează non-stop, 7 zile din 7, inclusiv în centre mobile şi drive in.

Obiectivul? În primăvară să scape de COVID. Ca să fie treaba treabă, premierul Netanyahu vrea să impună carantină totală.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, a spus pentru Aleph News care este secretul acestei performanțe.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

David Saranga, ambasadorul Israelului la București: „Tot sistemul de sănătate din Israel este digitalizat. Guvernul știe situația fiecărei persoane. Fiecare persoană poate să facă prin aplicație acest vaccin unde se poate programa. Eu cred că în România situația e ca în Europa. Faptul că Israelul e o țară mică și nu face parte din UE, putem fi mai independenți. La noi s-a hotărât că și cetățenii de peste 60 de ani vor fi vaccinați în prima etapă.”

Rădăuțiul crede în vaccin

Mobilizarea extraordinară a Israelului impresionează România. La Spitalul Municipal din Rădăuți, mai bine de jumătate dintre angajați vor să se vaccineze. La început, erau mai reticenţi, însă cozile din Israel i-au convins.

Traian Andronachi, managerul Spitalului municipal Rădăuți: „Au fost colegi care au refuzat și au spus că mai așeaptă, că se vaccinează în valul doi. Dar se pare că încep să revină asupra decizii mai ales după faptul că a aparăut în spațiul public, mai ales în Israel că peste 1,2 milioane de oameni s-au vaccinat. Iar vaccinul pe care îl folosește România este exact același vaccin care a fost achiziționat de statul Israel pentru vaccinarea în masă.”