• Compania de implanturi cerebrale a lui Elon Musk, Neuralink, a fost amendată pentru încălcarea regulilor Departamentului de Transport al SUA.
  • În timpul inspecțiilor la unitățile companiei din Texas și California în februarie 2023, anchetatorii DOT au descoperit că compania nu s-a înregistrat ca transportator de materiale periculoase.
  • DOT nu a găsit nicio dovadă că Neuralink ar fi expediat ceva care conținea o substanță infecțioasă, se arată în noile înregistrări analizate de Reuters.

Compania de implanturi cerebrale a lui Elon Musk, Neuralink, a fost amendată pentru încălcarea regulilor Departamentului de Transport al SUA (DOT) privind circulația materialelor periculoase, potrivit înregistrărilor agenției federale analizate de Reuters.

În timpul inspecțiilor la unitățile companiei din Texas și California în februarie 2023, anchetatorii DOT au descoperit că compania nu s-a înregistrat ca transportator de materiale periculoase, arată înregistrările agenției.

De asemenea, au găsit ambalarea necorespunzătoare a deșeurilor periculoase, inclusiv a lichidului inflamabil Xilen. Xilenul poate provoca dureri de cap, amețeli, confuzie, pierderea coordonării musculare și chiar moartea, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Recomandări

INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT

DOT a amendat compania cu un total de 2.480 de dolari, o sumă mai mică decât cea estimată inițial, deoarece compania a fost de acord să remedieze problemele, arată înregistrările.

Un purtător de cuvânt al Pipeline and Hazardous Materials Safety Administration, agenția DOT care a investigat Neuralink, a confirmat încălcările și amenda și a spus că ancheta este acum închisă.

Neuralink nu a răspuns la întrebări.

„Încălcările Neuralink dezvăluie încă o dată practicile neglijente și nesigure ale companiei”, a declarat Ryan Merkley, directorul de advocacy pentru cercetare al PCRM.

Citește și