• Averea netă a lui Arnault și a familiei sale a crescut la 207,8 miliarde de dolari, după o creștere de 23,6 miliarde de dolari vineri, depășind-o pe cea a lui Musk, de 204,5 miliarde de dolari.
  • Vestea vine în contextul în care compania Tesla a lui Musk s-a confruntat joi cu dificultăți la bursă, scăzând cu 13%, iar Musk a pierdut peste 18 miliarde de dolari din averea netă.
  • Valoarea de piață a LVMH a ajuns vineri la 388,8 miliarde de dolari, față de valoarea de piață de 586,14 miliarde de dolari a Tesla.

Bernard Arnault, președintele miliardar și directorul general al companiei globale de bunuri de lux LVMH – entitatea care se află în spatele a zeci de mărci de bunuri de lux precum Louis Vuitton și Sephora – este acum cel mai bogat om din lume, depășindu-l pe Elon Musk, scrie Forbes.
În 2021, LVMH a achiziționat Tiffany & Co. pentru aproape 16 miliarde de dolari-considerată cea mai mare achiziție de mărci de lux din toate timpurile. Holdingul lui Arnault, Agache, susține o firmă de capital de risc numită Aglaé Ventures, despre care Forbes scrie că investește în afaceri precum Netflix și ByteDance – compania mamă a TikTok.
Arnault are cinci copii care lucrează toți la LVMH. El a numit recent doi dintre fiii săi în consiliul de administrație al LVMH, alături de alți doi copii care făceau deja parte din consiliu, într-o mișcare menită să asigure controlul familiei pe termen lung.

Citește și

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE
HARRY POTTER DAY