• Kimbal Musk a declarat că a „simțit vocea lui Dumnezeu” după un incident aproape fatal și, mai târziu, după ce a luat ayahuasca.
  • Fratele mai mic al lui Elon Musk și-a rupt gâtul într-un accident de schi la vârsta de 37 de ani.
  • Ayahuasca este o substanță psihoactivă pe bază de plante, folosită în mod obișnuit în ceremoniile spirituale.

Kimbal Musk adoptă o poziție ușor diferită față de Dumnezeu decât fratele său mai mare, Elon Musk, scrie Business Insider.

Fratele mai mic al lui Elon Musk, mult mai privat decât proprietarul X, fostul Twitter, a spus într-un interviu recent cu Dave Asprey că „a simțit vocea lui Dumnezeu”. În timp ce Elon Musk a declarat că nu este „religios” și că „s-a întrebat dacă viața nu cumva este o simulare” și „poate nu are niciun sens”, Kimbal Musk a spus că este adeptul credinței în „suflet și spirit”.

„Am avut două vieți diferite”, a spus Kimbal Musk. „Am avut un accident foarte grav la vârsta de 37 de ani și înainte de acel accident, eram mult mai așa cum ai descris, un tehnocrat foarte dedicat”.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

În 2010, Kimbal și-a rupt gâtul la schi. Un membru al consiliului de administrație Tesla a declarat că a fost paralizat timp de trei zile înainte ca un medic să-i facă o intervenție chirurgicală pentru a-i repara măduva spinării. Kimbal a distribuit o fotografie pe Facebook de la eveniment mai târziu, în 2020.

„Nu sunt o persoană religioasă. Nu subscriu la nicio religie, dar am simțit vocea lui Dumnezeu. Am simțit o rezonanță profundă în mine”, i-a mărturisit Kimbal Musk lui Asprey, adăugând că nu era sigur la momentul respectiv dacă chirurgul avea să-l vindece.

Kimbal Musk este cofondatorul restaurantului The Kitchen din 2004, însă a spus că experiența l-a schimbat în modul în care abordează conducerea companiei. Kimbal Musk este și cofondatorul altor două companii legate de alimente, o organizație non-profit numită Big Green și startup-ul de agricultură urbană Square Roots.

„A fost în acel moment când am spus – Doamne, dacă mă vindec, mă voi dedica cu adevărat alimentelor într-un mod care să facă lumea un loc mai bun'”, a spus el, adăugând că experiența l-a făcut mai orientat spre „suflet și spirit.”

Kimbal Musk a spus că a avut o experiență spirituală similară mai târziu în viață când a încercat ayahuasca, o substanță psihoactivă pe bază de plante cunoscută pentru proprietățile sale halucinogene. Substanța este tradițional asociată cu ceremoniile spirituale, dar a fost folosită recent pentru tratarea PTSD-ului.

Kimbal Musk a spus că substanța a eliberat o substanță chimică în creierul său care a simulat senzația de moarte și a spus că experiența a fost similară cu cea când și-a rupt gâtul, numind-o „o modalitate minunată de a vorbi cu propriul tău spirit”.

„A fost ceva de genul: Aoleu, vocea lui Dumnezeu s-a întors”, a spus el. „A fost o experiență puternică pentru mine, dar nu am avut neapărat nevoie de ea a doua oară. O avusesem deja și acum aplic întâlnirea sufletelor și spiritelor la mâncarea pe care o gătesc pentru familia mea”.

Kimbal Musk este departe de a fi primul care asociază această substanță cu senzația de moarte sau empatie crescută. Kimbal nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii suplimentare privind experiența sa înainte de publicare.

Fondatorul restaurantului a fost asociat anterior cu substanțele psihoactive. Biograful lui Elon Musk, Walter Isaacson, a spus că K. Musk a încercat să-l convingă pe fratele său mai mare, Elon, să participe la o ceremonie de ayahuasca în 2020. Kimbal Musk a participat la Burning Man alături de Elon Musk și, potrivit unui raport recent din The Wall Street Journal, a luat ketamină recreațională la o petrecere.

Citește și