• Lloyd Austin și-a făcut prima sa apariție publică de la spitalizarea secretă.
  • Secretarul american al Apărării a fost supus unei intervenții chirurgicale minim invazive pe 22 decembrie, după ce o evaluare de laborator a identificat un cancer de prostată.
  • Admiterea sa secretă la spital a generat preocupări de securitate și transparență, determinând lansarea a trei anchete cu privire la gestionarea crizei sale de sănătate.

Secretarul American al Apărării, Lloyd Austin, și-a făcut prima sa apariție publică virtuală, de acasă, de la spitalizarea secretă, scrie Reuters.

Lloyd Austin a participat la o reuniune privind nevoile militare ale Ucrainei, însă nu a făcut niciun comentariu privind starea sa de sănătate.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat la Centrul Național Medical Militar Walter Reed din Maryland pe data de 22 decembrie, pentru a-și trata cancerul de prostată.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

S-a întors la spital pe 1 ianuarie, din cauza complicațiilor, inclusiv o infecție la tractul urinar.

Spitalizarea sa nu a fost dezvăluită decât după 4 zile, iar Pentagonul nu a specificat de ce până pe 9 ianuarie. Faptul că Austin nu i-a spus președintelui Biden despre spitalizarea sa a atras critici din partea oamenilor legii și a luat Casa Albă prin surprindere.

Lloyd Austin a apărut live timp de câteva minute, stând în fața unui perete alb. În decor se observă și o tastatură a sistemului de securitate și un sigiliu al Departamentului de Apărare, cu steaguri mici ale SUA și Ucrainei deasupra unei imprimante de lângă Lloyd Austin.

Austin nu a vorbit despre sănătatea sa, deși subiectul era pregătit. După întâlnire, generalii de rang înalt ai SUA participă la conferințe de presă, însă Lloyd Austin nu a fost așteptat să participe.

Citește și