• Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer la femeile din România.
  • Daniela a creat implanturi temporare pentru tratarea postchirurgicală a cancerului de sân.
  • Aproximativ 30% din oamenii de știință din întreaga lume sunt femei, potrivit datelor UNESCO.

Femeile din știință au puterea de a schimba lumea! Și da, îți vorbesc despre femeile românce din domeniul cercetării. Daniela sare în ajutorul femeilor diagnosticate cu cancer de sân. Creează un implant revoluționar, bazat pe hidrogeluri bioactive.

Daniela Ailincăi, Doctor în Chimie, inginer chimist și cercetător științific: „Hidrogelul în sine are incapsulat în el un medicament anticancer. În cazul în care rămân margini cu celule canceroase, medicamentul anticancer ar avea activitatea de a le distruge efectiv, împiedicând astfel recurența sau întârziind-o cât mai mult timp. Și pe de altă parte, hidrogelul, implantul în sine ar avea și activitate antimicrobiană, pentru că o altă problemă asociată cu masectomia este apariția infecțiilor locale.”

Procedura de mastectomie poate avea un impact psihologic puternic asupra pacientelor. Majoritatea femeilor au nevoie de timp și de susținere pentru a se simți bine din nou în pielea lor. Prin proiectul său inovator, Daniela vrea să redea zâmbetul pe buzele femeilor care luptă cu boala, imediat după operație.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Se știe că post-mastectomie, femeile care suferă de această procedură chirurgicală, se confruntă cu tot felul de stări, de la depresie, anxietate, lipsa încrederii în sine, pentru că sânii sunt asociați cu feminitatea, și atunci consideră că își pierd feminitatea. Și atunci am propus un sistem post-mastectomie, astfel încât când pacienta se trezește din operația de mastectomie, să aibă sânul la locul lui. Nu în forma care era ci fără amenințarea cancerului.

Citește și