• Inima imprimată 3D ar putea salva vieți. Universitatea Standford lucrează la metoda bioprinting pentru a putea implanta o inimă artificială în corpul uman.
  • Transplantul poate salva vieți, dar bolnavii se lovesc mereu de liste lungi de așteptare și șanse mari de respingere.
  • Estimările arată că în următorii 5 ani se vor începe testele pe animale, după care, vor începe și testele clinice pe oameni.

Inima imprimată 3D ar putea salva vieți. Universitatea Standford lucrează la metoda bioprinting pentru a putea implanta o inimă artificială în corpul uman.

Transplantul poate salva vieți, dar bolnavii se lovesc mereu de liste lungi de așteptare și șanse mari de respingere. Într-un pas major către crearea de noi organe la cerere, oamenii de știință de la Stanford au primit acum finanțare de 26,3 miliaone de dolari, pentru a încerca imprimarea 3D a unei inimi umane.

Riscul respingerii de către sistemul imunitar al unui organ transplantat este foarte ridicat, așadar, acum oamenii de știință vin cu o soluție ideală și anume, cu ajutorul celulelor stem și a imprimării 3D să se realizeze un organ sănătos, complet compatibil cu organismul pacientului, astfel, riscul de respingere fiind diminuat drastic.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Echipa intenționează să utilizeze o bancă automată de bioreactoare pentru a crește toate tipurile de celule necesare pentru a produce o inimă umană. Ei vor să ajungă să imprime o inimă gata de transplant, o dată la două săptămâni.

Estimările arată că în următorii 5 ani se vor începe testele pe animale, după care, vor începe și testele clinice pe oameni.

Citește și: