• Îndulcitorii cu conținut caloric scăzut sau fără calorii sunt folosiți de mulți ca alternativă la zahăr.
  • Aceștia pot fi găsiți în produse, inclusiv în deserturi și mâncăruri gata preparate, prăjituri, băuturi, gumă de mestecat și pastă de dinți.
  • Acum, OMS a constatat că utilizarea îndulcitorilor nu conferă niciun beneficiu pe termen lung în reducerea grăsimii corporale la adulți sau copii”.

Oamenii ar trebui să evite utilizarea îndulcitorilor pentru controlul greutății, a recomandat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Îndulcitorii cu conținut caloric scăzut sau fără calorii sunt utilizați în locul zahărului pentru a îndulci o varietate de alimente și băuturi. Mulți oameni adaugă îndulcitori fără zahăr (NSS) în propriile alimente și băuturi ca alternativă la zahăr, cu scopul de a preveni apariția supraponderalității sau a obezității, scrie Sky News.

Acum, OMS a constatat că utilizarea îndulcitorilor nu conferă niciun beneficiu pe termen lung în reducerea grăsimii corporale la adulți sau copii”. Deși utilizarea NSS pe termen scurt poate duce la o pierdere minoră în greutate, ar putea exista efecte nedorite” legate de utilizarea pe termen lung, cum ar fi un risc crescut de diabet de tip doi, boli cardiovasculare și deces. NSS nu sunt factori dietetici esențiali și nu au nicio valoare nutritivă”, a declarat Francesco Branca, director pentru nutriție și siguranță alimentară în cadrul OMS.

Oamenii trebuie să ia în considerare alte modalități de a reduce aportul de zaharuri libere, cum ar fi consumul de alimente cu zaharuri naturale, cum ar fi fructele, sau alimente și băuturi neîndulcite. Oamenii ar trebui să reducă cu totul dulceața din alimentație, începând de la începutul vieții, pentru a-și îmbunătăți sănătatea.”

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

OMS a analizat datele din 283 de studii efectuate pe adulți, copii, femei însărcinate sau populații mixte. Ca urmare, a publicat un nou ghid condiționat care recomandă persoanelor – cu excepția celor cu diabet – să evite utilizarea NSS pentru a controla greutatea corporală sau pentru a reduce riscul de boli netransmisibile.

Însă autorii au declarat că sunt necesare cercetări suplimentare. Dr. Duane Mellor, dietetician înregistrat și lector senior la Aston Medical School, a declarat că îndulcitorii pot avea încă un loc ca piatră de hotar” pentru a ajuta oamenii să își reducă aportul de zahăr.

Citește și