• Un nou raport al CDC arată o creștere masivă a deceselor rezultate în urma intervențiilor chirurgicale plastice în Republica Dominicană.
  • Deși infecțiile de la chirurgia estetică reprezintă un risc obișnuit al procedurilor care au loc în străinătate, decesele sunt rareori raportate, se arată în raport.
  • Aproape toate victimele erau femei.

Un nou raport al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor îi avertizează pe americani să nu solicite proceduri de chirurgie estetică în străinătate, după ce a constatat o creștere a deceselor recente asociate cu complicațiile procedurii virale braziliene de ridicare a feselor încheiate în Republica Dominicană, scrie Daily Beast.

Deși infecțiile de la chirurgia estetică reprezintă un risc obișnuit al procedurilor care au loc în străinătate, decesele sunt rareori raportate, se arată în raport. Cu toate acestea, decesele legate de operațiile estetice în Republica Dominicană au crescut brusc în jurul anului 2018 și au atins apogeul în 2020, în apogeul nebuniei BBL.

Dintre cele 24 de decese din 2019 și 2020 la care autorii studiului au putut găsi autopsii, liposucția a avut loc la toate, iar transferul de grăsime fesieră a avut loc la toate, cu excepția a 2 dintre ele. Liftarea feselor braziliană, sau BBL, implică mutarea grăsimii din talie, coapse sau alte zone „nedorite” în spate.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Marea majoritate a celor care au murit după proceduri cosmetice erau femei; doar una dintre cele 93 de persoane ale căror decese au fost înregistrate de ambasadă nu era femeie. Raportul a mai constatat că multe dintre cazurile analizate au avut factori de bază, cum ar fi efectuarea de mai multe operații în același timp, care le expun un risc mai mare.

Citește și