• Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat că noi date sugerează că persoanele complet vaccinate nu sunt purtătoare ale COVID-19
  • Luni, CDC a lansat un studiu realizat pe 4.000 de lucrători din domeniu sanitar, aflați în prima linie, care a arătat că vaccinurile cu ARNm au fost eficiente la 90% din cazuri în prevenirea infecțiilor cu COVID-19
  • Walensky a spus, de asemenea, să este optimistă cu privire la terminarea pandemiei

Directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, a anunțat noi date CDC care sugerează că persoanele care au fost complet vaccinate nu sunt purtătoare de COVID-19, scrie Business Insider.

În timpul unui interviu la postul MSNBC, acordat luni, Walensky a spus: „Datele noastre sugerează că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc și acest lucru nu apare doare în studiile clinice, ci și în datele din lumea reală”.

Persoanele complet vaccinate nu sunt testate pozitiv pentru COVID-19 aproape niciodată

Walensky se referea la un nou studiu CDC la care au participat 4.000 de lucrători din domeniul sanitar din prima linie, unii vaccinați și alții nu, care s-au testat săptămânal pentru infecții cu COVID-19 între decembrie și martie.

Printre persoanele complet vaccinate din studiu, au fost detectate doar trei infecții COVID-19. Pe de altă parte, 161 dintre participanții care nu au fost imunizați s-au îmbolnăvit cu COVID-19.