• Specialiștii în sănătate au moduri diferite de abordare a problemei alăptatului
  • Societatea Japoneză de Obstetrică și Ginecologie a precizat că „sugarii mamelor purtătoare de virus ar trebui să fie hrăniți doar cu înlocuitori pentru cel puțin o lună după naștere“
  • Un medic spune că nu există dovezi că sugarii pot fi infectați prin alăptare

Unele mame sunt îngrijorate de faptul că ar putea transmite coronavirusul la nou-născuții lor. Tu ai putea fi una dintre ele, așa că acest articol vine cu noi informații pentru tine. Specialiștii în sănătate au moduri diferite de abordare a problemei. Însă, dacă ești mamă de nou-născut trebuie să știi că cel puțin un medic te sfătuiește să tratezi cu calm problema, susținând că nu există dovezi că sugarii pot fi infectați prin alăptare, scrie japantimes.co.

Pe 9 iulie, în presa japoneză a apărut informația că laptele matern de la o tânără mamă a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Femeia fusese spitalizată după ce a fost testată pozitiv în aprilie. Ea a făcut apoi un test pe laptele matern pentru a vedea dacă poate continua să alăpteze sugarul, iar rezultatul a fost pozitiv. La vremea respectivă, femeia suferea de mastită. Două zile mai târziu, un nou test pe laptele matern a fost negativ. Specialiștii îți explică faptul că e posibil ca laptele matern să fi fost contaminat atunci când a fost extras pentru testare, acesta putând fi unul din motivele pentru care au apărut rezultate contradictorii.

OMS recomandă alăptarea

Organizația Mondială a Sănătății a spus săptămâna trecută că riscul de infecție cu COVID-19 din cauza alăptării este mic și nu a fost niciodată documentat, recomandând alăptarea în detrimentul înlocuitorilor.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

În iunie, OMS ți-a recomandat să-ți alăptezi copilul, deoarece laptele conține nutrienți și anticorpi, dar să iei, de asemenea, măsuri de protecție împotriva virusului, cum ar fi purtarea măștii, spălarea mâinilor și o igienă bună.

Păreri contradictorii privind alăptatul

Totuși, în aceeași lună, Societatea Japoneză de Obstetrică și Ginecologie a precizat: „Deoarece există date despre noul coronavirus descoperit în laptele matern, credem că sugarii mamelor purtătoare de virus ar trebui să fie hrăniți doar cu înlocuitori pentru cel puțin o lună după naștere“. De asemenea, a recomandat separarea sugarului de mama până când ambii vor fi testați negativ.

În același timp, Societatea de pediatrie din Japonia a spus că sugarii nu trebuie alăptați deoarece contactul răspândește boala, dar a adăugat: „Atât timp cât sănătatea mamei este stabilă, bebelușii pot fi alăptați cu laptele matern“.

Pe de altă parte, Yuka Wada, medic specialist în neonatologie la Centrul Național pentru Sănătatea și Dezvoltarea Copilului te îndeamnă să rămâi calmă: „În acest moment, nu există date despre transmiterea coronavirusului prin laptele matern. Testarea PCR este până la urmă un test care urmărește să determine prezența virusului, nu să ne spună cât de infecțioasă este boala. Să știi că laptele tău nu este în pericol“, a spus ea.