• O femeie de 37 de ani, care avea COVID-19, a născut la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași patru băieți care sunt perfect sănătoși.
  • Cazul reprezintă o premieră pentru medicina din România.

Echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași a ajutat, marți, o femeie de 37 de ani, pozitivă la virusul SARS-CoV-2, să aducă pe lume patru copii. Toți sunt sănătoși.

„Echipa medicală a rezolvat un caz în premieră pentru România, cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecție cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1.400 și 1.800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină”, au transmis, miercuri, reprezentanții Spitalului, într-un comunicat de presă.

Operația de cezariană a durat aproape 3 ore, iar echipa a fost formată din 10 persoane. Proaspăta mămică este în stare stabilă, iar copiii sunt perfect sănătoși.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Mirosul și gustul au fost un pic alterate și ieri și alaltăieri o ușoară stare febrilă pe care nu o mai am”, a spus Liliana, mămica.

Familia Bălan era pregătită pentru trei copilași. Ultimul apărut la ecografie este considerat a fi minunea lor. Părinții s-au gândit din timp ce prenume să le pună celor mici, iar Luca a venit să întregească familia.