UPDATE 17.20 Reacția AstraZeneca

„Datele publicate ieri s-au bazat pe o analiză intermediară a datelor din 17 februarie.

Am revizuit evaluarea preliminară a analizei primare, iar rezultatele au fost în concordanță cu analiza intermediară. Acum finalizăm validarea analizei statistice.

Vom interacționa imediat cu consiliul independent de monitorizare a siguranței datelor pentru a împărtăși analiza noastră primară cu cele mai noi date de eficacitate. Intenționăm să publicăm rezultatele analizei primare în termen de 48 de ore“, transmite AstraZeneca.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Știrea inițială

Producătorul de vaccinuri anti-COVID AstraZeneca ar fi oferit o imagine incompletă asupra eficacității serului, furnizând date incomplete, relatează Reuters.

Data Safety Monitoring Board, un comitet independent care a monitorizat studiul clinic, și-a exprimat îngrijorările cu privire la informații incomplete oferite de AstraZeneca.

„Ceea ce ar fi putut construi o imagine completă despre eficacitatea vaccinului”, a transmis Institutul Național de Boli Infecțioase și Alergii din Statele Unite, condus de Anthony Fauci.

Mențiunea este publicată la numai o zi după ce datele unui studiu clinic arată că vaccinul ar avea rezultate foarte bune, peste așteptări.

Vaccinul dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford ar fi avut o eficacitate de 79% în studiile derulate în Chile și Peru, conform datelor furnizate.

S-a arătat o eficiență de 100% chiar și pentru formele critice și severe ale bolii.

„Solicităm companiei să lucreze cu Data Safety Monitoring Board pentru a evalua aficacitatea vaccinului și pentru a oferi date complete și actualizate. Acestea ar trebui să fie publicate cât mai curând posibil”, a transmis Institutul Național de Boli Infecțioase și Alergii din Statele Unite.

AstraZeneca a fost contactată de Reuters pentru un comentariu, dar producătorul de vaccinuri anti-COVID nu a oferit un răspuns pentru moment.