• „Ceea ce face Biden în legătură cu Israelul este o rușine”, a declarat Trump.
  • Donald Trump l-a acuzat pe Joe Biden că „ia partea” Hamas.
  • Joe Biden „trece de partea acestor teroriști” ai Hamas, a scris Donald Trump.

Donald Trump l-a acuzat pe Joe Biden că „ia partea” Hamas și a calificat drept o „rușine” amenințările președintelui american de a nu mai livra anumite arme Israelului în cazul unei ofensive majore la Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, scrie Le Figaro.

„Ceea ce face Biden în legătură cu Israelul este o rușine”, a declarat presei candidatul republican la alegerile prezidențiale din noiembrie. „El a abandonat total Israelul”.

Președintele democrat avertizase miercuri că „nu va livra” anumite arme Israelului, al cărui principal susținător militar sunt Statele Unite, în special „obuze de artilerie”, în cazul unor operațiuni majore împotriva Rafah. Este pentru prima dată când președintele Biden pune în mod public condiții pentru ajutorul militar american acordat Israelului, care duce un război împotriva Hamas în Gaza, ca represalii la atacul comis de mișcarea islamistă palestiniană pe teritoriul israelian în data de 7 octombrie.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
MANDATUL LUI ZELENSKI EXPIRĂ
MOARTEA LUI RAISI STÂRNEȘTE REACȚII DIVERSE

Joe Biden „trece de partea acestor teroriști” ai Hamas, a scris Donald Trump pe rețeaua sa de socializare Adevărul. „Biden este slab, corupt și conduce lumea direct în al treilea război mondial”, a adăugat el, asigurând că, revenit la putere, va „cere pacea prin forță”.

Citește și