- În 2019, 1 din 3 persoane din Uniunea Europeană a raportat că nu consumă zilnic niciun fruct sau legume.
- Dintre statele membre ale UE, cel mai mare aport zilnic de 5 porții sau mai mult a fost raportat în Irlanda.
- Cel mai mic aport zilnic a fost găsit în România, unde doar 2% din populație a consumat cel puțin 5 porții de fructe și legume.
În 2019, 1 din 3 persoane din Uniunea Europeană a raportat că nu consumă zilnic niciun fruct sau legumă și doar 12% din populație a consumat zilnic cele 5 sau mai multe porții recomandate. În medie, peste jumătate din populația Uniunii a declarat că mănâncă între 1 și 4 porții de fructe și legume pe zi.
Cel mai mic aport zilnic a fost găsit în România, unde doar 2% din populație a consumat cel puțin 5 porții de fructe și legume, urmate de Bulgaria și Slovenia (ambele 5%) și Austria (6%).
Dintre statele membre ale UE, cel mai mare aport zilnic de 5 porții sau mai mult a fost raportat în Irlanda (33% din populație), Țările de Jos (30%), Danemarca (23%) și Franța (20%).
În întreaga UE, femeile arată considerabil mai multă percepție nutrițională decât bărbații, potrivit datelor. În medie, 58% dintre femei au raportat că au mâncat 1 până la 4 porții, comparativ cu 51% pentru bărbați. Același lucru a fost valabil și pentru un aport zilnic de 5 porții sau mai mult (15% față de 10%).
Sondajul a arătat, de asemenea, că mai mulți bărbați decât femei au raportat că au sărit cu totul peste aportul de fructe și legume (39% față de 27%), conform raportului Eurostat.