• În sute de lucrări, o legătură între impotență și COVID-19 a fost raportată.
  • Estimările ce au fost făcute cu privire la amploarea acestei probleme variază remarcant de mult.
  • În urma cercetărilor, oamenii de știință au tras concluzia că riscul de disfuncție erectilă a crescut cu 20% în rândul bărbaților ce au fost infectați, o singură dată, cu virusul COVID-19.

Bărbații care au fost infectați cu virusul COVID-19 riscă să sufere de impotență. Rezultatele unor studii au arătat că rata de disfuncție erectilă în rândul celor care se recuperează după infectarea cu această boală este semnificativă.

Astfel de întrebări au fost puse, după ce, în sute de lucrări, o legătură între impotență și COVID-19 a fost raportată. Acest lucru a fost demonstrat de către oamenii de știință din Europa și America de Nord, dar și de către cei din: Egipt, Turcia, Iran și Thailanda.

Estimările ce au fost făcute cu privire la amploarea acestei probleme variază remarcant de mult. Dr. Ranjith Ramasamy, director de urologie reproductivă la Institutul de Urologie Desai Sethi al Universității din Miami, și colegii săi sunt cei care au realizat o lucrare în acest sens.

Recomandări

CRĂCIUNUL ESTE DESPRE PACE
APUNE ERA TIKTOK?
SCHIMBĂRI LA HYUNDAI
FDA APROBĂ ZEPBOUND
CE E NATO FĂRĂ SUA?
FILIPINE IA TYPHON

„La șase luni de la infecția inițială, pacienții se simțeau mai bine în general, dar continuau să se plângă de aceste probleme”, a spus Dr. Ramasamy.

Impotența poate apărea chiar după prima infectare

În urma cercetărilor, aceștia au tras concluzia că riscul de disfuncție erectilă a crescut cu 20% în rândul bărbaților ce au fost infectați, o singură dată, cu virusul COVID-19. Cu toate acestea, alți oameni de știință au raportat creșteri mult mai mari în ceea ce privește impotența, conform The New York Times.

„Comunicarea faptului că boala îți poate afecta viața sexuală este un mesaj extrem de alarmant. Dovezile sunt foarte puternice”, a declarat Dr. Emmanuele Jannini, profesor de endocrinologie și sexologie medicală la Universitatea Tor Vergata din Roma.

Erecțiile bărbaților sunt mai complicate decât cred oamenii. Este nevoie de un flux sanguin bun, este nevoie ca nervii să fie activi și este nevoie de niveluri hormonale bune, în special de testosteron.

Dar trebuie, de asemenea, să fie într-o stare de spirit bună și trebuie să fie, de asemenea, excitați. Dacă oricare dintre aceste lucruri nu merge bine, este posibil să existe o problemă în a obține o erecție”, a mărturisit Dr. Justin Dubin.