• Copiii cărora li se citesc regulat povești se dezvoltă mai repede.
  • Creierul copilului se dezvoltă cel mai rapid în primii cinci ani.
  • Stârnește-i interesul copilului pentru cărți și citit.
  • Un studiu recent a determinat prezența amprentelor neuronale partajate între părinți și copii.

Un studiu recent publicat în Scientific Reports a determinat prezența amprentelor neuronale partajate între părinți și copiii lor în timp ce ascultau povești.

Un părinte este cea mai importantă persoană pentru un copil, iar interacțiunea dintre ei joacă un rol important în bunăstarea copilului, în special în dezvoltarea capacității cognitive. Studiul actual a evidențiat prezența unor corelații împărtășite între cuplurile biologice părinte-copil în timp ce ascultă povești. Ce înseamnă asta? Participanții la studiu au fost scanați în timp ce ascultau cinci povești.

Atenția copilului față de povești a fost verificată folosind un eye-tracking camera, verificând că ei nu dorm, iar la părinți a fost verificată doar folosind o cameră de urmărire a ochilor. Fiecare profil a fost calculat, iar aceasta a condus la un profil de conectivitate simetric, chiar dacă ei nu erau în aceeași cameră.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Dezvoltarea copilului tău începe din perioada intrauterina

Dezvoltarea copilului tău începe din perioada intrauterina, atunci când el se obișnuiește deja cu vocea și trăirile tale. În primii ani de viață îi citești și îți stimulezi copilul să își folosească imaginația, să inventeze povești și să pună multe întrebări despre acele istorii pe care uneori le inventezi. Atunci se stabilește o relație în oglindă cu cel mic, el preluând din reacțiile tale. Din acest motiv trebuie formată o rutina prin a-i citi sau inventa povești pe care le poți spune pe voci uneori.

Citește și: