• Studiu din Australia: Dacă joci video games cel puțin 3 ore pe zi poți avea probleme fizice.
  • Îți obosesc ochii, te dor mâinile sau încheieturile, poți avea dureri de spate sau de gât.
  • Potrivit OMS există aproximativ 8 milioane de iubitori de jocuri video și 3 mld. la nivel global.

Un nou studiu făcut de cercetătorii din Australia aduce în atenție efectele jocurilor video asupra sănătății, dacă le practici intens. Cel puțin 3 ore pe zi pot fi cauza multor probleme fizice.

Vorbim de oboseala ochilor, dureri de mâini sau de încheieturi, dureri de spate și de gât. La acest studiu au participat 955 de jucători cu vârste între 18 și 94 de ani din Australia, Marea Britanie, Canada și Statele Unite. Echipa a examinat legătura dintre jocul continuu și problemele de sănătate, pe care le-a observat pe parcursul celor 12 luni. Daniel Stjepanovic, cercetător principal la Universitatea din Queensland, spune că indiferent de vârstă sau sex, cei care au jucat jocuri video continuu timp de trei sau mai multe ore, au o probabilitate mai mare de a suferi de mai multe tipuri de oboseală.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, la noi sunt aproximativ 8 milioane de iubitori de jocuri video și esporturi, iar la nivel global 3 miliarde. Gary Chung Kai Chan, co-autor al studiului și profesor asociat la Universitatea din Queensland, a subliniat necesitatea îmbunătățirii educației și prevenirii pentru a conștientiza riscurile jocurilor prelungite. El recomandă să iei pauze regulate și să ai grijă de ergonomia mediului de joc pentru a-ți proteja sănătatea și bunăstarea.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și