• Dr. Miriam Stoppard dezvăluie că noile reguli de testare a tensiunii arteriale vor îmbunătăți diagnosticarea hipertensiunii arteriale.
  • La fel ca majoritatea medicilor, întotdeauna măsuram tensiunea arterială a unei persoane la un singur braț și numai la un singur braț.
  • În conformitate cu noile cercetări, tensiunea arterială ar trebui măsurată în ambele brațe, iar citirea cea mai mare ar trebui utilizată pentru a îmbunătăți diagnosticarea și gestionarea hipertensiunii arteriale.

Dr. Miriam Stoppard dezvăluie că noile reguli de testare a tensiunii arteriale vor îmbunătăți diagnosticarea hipertensiunii arteriale. Cu toate acestea, noi cercetări arată că, dacă nu măsor tensiunea arterială la ambele brațe și folosesc apoi valoarea cea mai mare, ratăm aproximativ unul din 10 cazuri de hipertensiune arterială.

În conformitate cu noile cercetări, tensiunea arterială ar trebui măsurată în ambele brațe, iar citirea cea mai mare ar trebui utilizată pentru a îmbunătăți diagnosticarea și gestionarea hipertensiunii arteriale.

Studiul a constatat că utilizarea citirii tensiunii arteriale de pe brațul superior ar reclasifica una din opt persoane ca având hipertensiune arterială, care altfel ar fi fost sub pragul de diagnosticare dacă s-ar fi folosit brațul cu citire inferioară. Cercetarea condusă de Universitatea din Exeter a analizat date de la 53.172 de participanți la 23 de studii din întreaga lume.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Echipa a constatat că utilizarea măsurătorilor de la brațul superior în comparație cu cele de la brațul inferior a dus la reclasificarea a 6 572 (12,4%) de tensiuni arteriale sistolice ale participanților de la sub 130 mmHg la peste 130 mmHg și a 6 339 (11,9%) de la sub 140 mmHg la peste 140 mmHg, ceea ce i-a făcut să depășească pragurile de diagnosticare a hipertensiunii arteriale utilizate în mod obișnuit.

Dr. Christopher Clark, conducătorul studiului, de la Universitatea din Exeter, a declarat: „Hipertensiunea arterială este o problemă globală, iar un management deficitar poate fi fatal. Acest studiu arată că eșecul de a măsura ambele brațe și de a utiliza brațul cu citire mai mare nu numai că va duce la subdiagnosticarea și subtratarea hipertensiunii arteriale, dar și la subestimarea riscurilor cardiovasculare pentru milioane de oameni din întreaga lume.”

El a continuat: „Este imposibil de prezis care este cel mai bun braț pentru măsurarea tensiunii arteriale, deoarece unele persoane au o citire mai mare în brațul stâng în comparație cu cel drept, iar un număr egal de persoane au situația inversă. Prin urmare, este important să se verifice ambele brațe, deoarece detectarea corectă a tensiunii arteriale ridicate este un pas vital pentru a oferi tratamentul potrivit persoanelor potrivite. Studiul nostru oferă acum prima dovadă că tensiunea arterială a brațului cu citire mai mare este cel mai bun predictor al riscului viitor.”

Studiul a arătat, de asemenea, că valorile mai mari ale tensiunii arteriale pe braț prezic mai bine mortalitatea din toate cauzele, precum și evenimentele și mortalitatea cardiovasculară, în comparație cu valorile mai mici ale tensiunii arteriale pe braț. Așadar, verificarea ambelor brațe este noua regulă.

Profesorul Rod Taylor, profesor de cercetare în domeniul sănătății populației de la Universitatea din Glasgow, a declarat: „Evaluarea riscului nostru de viitoare evenimente cardiovasculare grave depinde de depistarea regulată a factorilor noștri de risc, inclusiv a tensiunii arteriale. Acest studiu recent publicat oferă noi cunoștințe importante care arată că abordarea consacrată a evaluării tensiunii arteriale trebuie să se schimbe, astfel încât să măsurăm în mod obișnuit tensiunea arterială la ambele brațe.”