• Pastilele pentru slăbit îți pot amenința sănătatea organismului.
  • Mușchii tăi sunt puși în pericol dacă nu știi cum să gestionezi un proces de slăbire.
  • Cei mai buni oameni în domeniu vin în ajutorul tău cu sfaturi benefice pentru un metabolism mai bun.

Medicamentele care ajută la pierderea în greutate au devenit populare în ultimul an și au făcut persoane să piardă kilograme multe. Nu toată greutatea înseamnă și grăsime, spun specialiștii, scrie NBC News.

„Când ne uităm la scăderea greutății în urma oricărei intervenții, aproximativ o treime din greutatea pe care o pierdem tinde să fie masă slabă, iar acest lucru poate fi problematic”, a declarat Jaime Almandoz, profesor asociat de medicină internă în cadrul Diviziei de Endocrinologie de la UT Southwestern Medical Center din Dallas. Această pierdere de masă slabă provine în general din mușchi. „Masa slabă este mai sănătoasă și asociată cu un metabolism mai bun, așa că atunci când pierdem masa slabă, putem pierde o parte din această funcție”.

Cu cât o persoană are mai multă masă musculară, cu atât mai bună este rata metabolică în repaus. „Dacă vă puteți menține masa musculară, ați putea avea o pierdere în greutate mai susținută, deoarece rata metabolică nu ar fi redusă”, a declarat Louis Aronne, un doctor specialist. Slăbirea are efecte complexe asupra organismului, mai ales în fazele inițiale. Cu cât o persoană pierde mai multă greutate într-o perioadă scurtă de timp, cu atât mai multă masă musculară va pierde pe lângă grăsime, a spus Almandoz.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Atunci când organismul nu mai primește la fel de multă energie din alimente, acesta trage din rezervele de energie stocate sub formă de grăsime și mușchi, începând în primul rând cu grăsimea. „De aceea încercăm să punem accentul pe o pierdere în greutate lentă și consistentă, mai degrabă decât pe o pierdere rapidă în greutate, unde este mai probabil să trageți din depozitele de energie din mușchi”, a declarat Dr. Jonathan Purnell, endocrinolog și profesor.

Cum să menții masa musculară atunci când pierzi în greutate?

Există modalități de a diminua pierderea de masă slabă în timpul procesului de slăbire, iar persoanele în vârstă de peste 60 de ani, care sunt predispuse la pierderea de mușchi, trebuie să fie deosebit de atente la dezvoltarea musculaturii, a declarat Juliana Simonetti, co-director al Programului de Management Comprehensiv al Greutății de la Universitatea din Utah.

O modalitate este să te asiguri că mănânci suficiente proteine, ceea ce poate fi dificil de făcut în timp ce folosești medicamente pentru pierderea în greutate. Proteinele sunt blocul de construcție al mușchilor, iar fără o cantitate suficientă, mușchii nu sunt capabili să se construiască și să se repare.

Oamenii ar trebui să obțină 60-80 de grame de proteine în fiecare zi, ceea ce poate fi dificil de realizat doar prin dietă, spun specialiștii. Tot aceștia spun că ar fi necesar să cauți suplimente de proteine, cum ar fi pulberile de proteine, care sunt sărace în zahăr și au cel puțin 20 de grame de proteine pe porție.

Exercițiile fizice, în special antrenamentul de rezistență, reprezintă, de asemenea, o parte esențială pentru menținerea masei musculare în timpul procesului de pierdere în greutate, a spus ea.

Citește și: