• Un dispozitiv medical care se introduce în sutien poate monitoriza cancerul mamar
  • Cancerul mamar a devenit cel mai frecvent tip de cancer în lume, 1 din 10 femei poate dezvolta afecțiunea
  • În România apar peste 7.000 de noi cazuri de cancer de sân în fiecare an iar 80% din acestea sunt diagnosticate în fază avansată

Cel mai dorit sutien din lume nu vine de la Victoria`s Secret sau La Perla, ci de la o echipă de cercetători. Nu doar că arăți bine în el ci îți pune și diagnostic la timp.
Cercetătorii de la Universitatea Nottingham Trent din Marea Britanie lucrează la un dispozitiv care urmărește evoluția cancerului mamar. Dispozitivul e introdus în interiorul unui sutien și monitorizează schimbările tumorilor canceroase la sân. El urmărește constant țesutul mamar și trimite datele direct pe telefon pacientei și medicilor.

Cât de repede avansează cancerul la sân?


Cancerul de sân poate evolua foarte repede iar riscul de dezvoltare crește odată cu vârsta. În Marea Britanie, există peste 55.000 de cazuri noi de cancer mamar anual, și peste 11.000 de decese, arată un studiu al Cancer Research.
În România apar peste 7.000 de noi cazuri de cancer de sân în fiecare an iar 80% din acestea sunt diagnosticate în fază avansată. România e pe ultimul loc în UE la screening-ul pentru cancer mamar și înregistrează rate ale mortalității cu 48% mai mari decât media UE.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

Citește și