• Purtarea măștii și distanțarea socială pentru Covid-19 au redus drastic numărul de cazuri de gripă în Noua Zeelandă
  • Mortalitatea a scăzut cu 5%
  • Diminuare 99,8% a numărului cazurilor de gripă
  • Numărul cazurilor de febră reumatică a crescut

Purtarea măștii și distanțarea socială pentru Covid-19 au redus drastic numărul de cazuri de gripă în Noua Zeelandă. Doar șase cazuri izolate au fost detectate în această țară din aprilie până în august, relatează RNZ.

Cei din emisfera sudică abia ies din sezonul gripal. Profesorul Michael Baker a analizat numărul de cazuri cu gripă și de ce măștile continuă să fie atât de importante.

Baker susține că a existat „aproape dispariția gripei în Noua Zeelandă în urma răspunsului Covid-19”. Numerele au dispărut din cele două sisteme standard de supraveghere – rezultând o reducere de 99,8% a cazurilor de gripă.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Potrivit lui Baker, în timpul iernii au existat, de obicei, 1600 de decese în plus. Asta comparativ cu alte anotimpuri, iar aproximativ o treime dintre acestea au fost cauzate de gripă, mai ales la persoanele în vârstă cu condiții de sănătate pe termen lung.

Mortalitatea a scăzut, per ansamblu, cu 5%. Asta înseamnă că în acest an vor mai supraviețui 1500 de oameni în plus”. Baker a spus că aceste măsuri au condus la „o schimbare revoluționară în gândirea modului de a face față agenților patogeni respiratori” și ar putea fi readuse în cazul unei pandemii grave de gripă.

În timpul carantinei a fost observată o creștere a cazurilor de febră reumatică – și acest lucru s-a datorat probabil că oamenii stau acasă, adesea în case supraaglomerate. Acest lucru poate fi, de asemenea, afectat de un acces mai redus la asistența medicală de rutină.