- Un abdomen plat și ferm nu este doar atractiv din punct de vedere estetic, ci și un indicator al sănătății.
- Mușchii abdominali sunt una dintre cele mai importante grupe musculare.
- Rețineți că atunci când faceți exerciții abdominale, este o regulă foarte importantă să vă sprijiniți capul și gâtul.
Un abdomen plat și ferm nu este doar atractiv din punct de vedere estetic, ci și un indicator al sănătății, deoarece mușchii abdominali puternici sunt o condiție prealabilă pentru o postură verticală și o bună armonie oso-musculară în general. De aceea, este bine să știi câte abdomene trebuie să faci efectiv în fiecare zi pentru ca exercițiile să dea rezultate bune.
Mușchii abdominali sunt una dintre cele mai importante grupe musculare pentru că ne permit să ne menținem o postură corectă prin susținerea coloanei vertebrale și acționează ca un fel de suport care susține întregul corp. Șezutul este cel mai popular exercițiu pentru abdomen, iar specificul efectuării de abdomene este că acest exercițiu, indiferent de cât de des îl efectuați, nu devine niciodată ușor. De aceea, vrem să evităm să facem prea multe abdomene, așa că este bine să știm câte abdomene ar trebui să faci efectiv pe zi pentru a vedea rezultate notabile.
Răspunsul este 30 de abdomene și adăugați ridicări de picioare și alte exerciții de întărire a abdomenului. Acordați atenție alimentației, pentru că dacă nu mâncați sănătos, niciun exercițiu nu va avea efect pe termen lung. Dacă urmați acest principiu, veți începe să vedeți mușchii abdominali definiți după câteva săptămâni, iar sfatul este să faceți din abdomene un obicei zilnic sau cel puțin un obicei regulat.
Merită să rețineți că atunci când faceți exerciții abdominale, este o regulă foarte importantă să vă sprijiniți capul și gâtul. Facem acest lucru prin încrucișarea degetelor la ceafă, ceea ce susține capul și astfel protejează gâtul de întindere. Cu toate acestea, mâinile noastre nu ar trebui să fie folosite niciodată pentru a ne împinge capul înainte pentru a ne ridica mai ușor corpul.
De asemenea, ridicările ar trebui să se facă întotdeauna cu genunchii îndoiți și fără a ridica picioarele de pe podea. Picioarele pot fi susținute de o altă persoană sau le puteți asigura prin plasarea lor sub canapea.