- Un bărbat de 63 de ani este al treilea decedat după exploziile de la Crevedia.
- Bărbatul era un civil, rănit în prima explozie și avea arsuri pe 90% din suprafața corpului.
- Din cauza rănilor grave, bărbatul nu a putut fi transferat în străinătate.
Un bărbat de 63 de ani este al treilea decedat după exploziile de la Crevedia. Bărbatul era un civil, rănit în prima explozie și avea arsuri pe 90% din suprafața corpului.
Advertisment
Acesta nu a putut fi transferat în străinătate din cauza condiției în care se afla.
Decesul a fost confirmat de Ministerul Sănătății: „În cursul nopții, a decedat la Spitalul Floreasca unul din cei doi pacienți cu arsuri de peste 90% din suprafața corporală. În ciuda eforturilor personalului medical, s-a ajuns la această situație tragică având în vedere șansele extrem de reduse de supraviețuire ale pacienților aflați în această situație”.
Recomandări
12 dintre cei răniți sâmbătă la Crevedia au fost transferați în străinătate. 58 de oameni au fost răniți după două explozii la o stație GPL.
Bilanțul victimelor:
Pacienți critici intubați și ventilați mecanic: 2, din care:
- 1 pacient – Spitalul Clinic de Urgență București;
- 1 pacient – Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București;
Pacienți internați aflați în stare medie sau ușoară: 21, din care: - 8 pacienți – Spitalul Clinic de Urgență București;
- 6 pacienți – Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București;
- 5 pacienți – Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București (2 pacienți s-au reîntors pentru
intervenții minore și au rămas internați pentru supraveghere) - 1 pacient – Spitalul Universitar de Urgență București;
- 1 pacient – Spitalul Universitar de Urgență Elias București;
Pacienți externați: 20
Pacienți decedați: 3
Pacienți transferați în străinătate: 12
Ce despăgubiri primesc victimele de la Crevedia
Însoțitorii victimelor de la Crevedia internate în străinătate vor primi 2.000 de euro pe lună, iar cele din spitalele din țară câte 2.000 de lei lunar, anunță premierul Marcel Ciolacu. Guvernul aprobă, joi, o hotărâre pentru acordarea de ajutoare pentru victimele exploziilor de la Crevedia.
„Așa cum am promis, alocăm azi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia și pentru toți cei cu gospodării afectate de incendiu. Acordăm 2000 de euro pe lună câte unui însoțitor al răniților tratați în străinătate și 2000 de lei pe lună pentru un însoțitor al victimelor internate în țară. Ajutăm și persoanele singure și familiile care au casele lovite de incendiu: vorbim de sume ce pornesc de la 2500 lei și ajung la 10.000 de lei de familie, în funcție de cât de afectată este locuința”, spune Marcel Ciolacu.
El a amintit și de cea de-a treia victimă decedată.
„Din păcate, azi (joi – n.r.) s-a confirmat al treilea deces al unei victime de la Crevedia. Cel mai important este acum ca toți ceilalți pacienți aflați în stare gravă să fie salvați, iar restul răniților să se întoarcă cu bine la familiile lor. Suntem permanent în legătură cu toate spitalele din Europa unde au fost transferați cei cu arsuri mari și ne bucurăm la fiecare veste bună pe care o primim și o transmitem familiilor. De altfel, Guvernul a decis să plătească bilete de avion și cheltuieli forfetare pentru însoțitorii tuturor acestor pacienți români, consider că este gestul absolut firesc într-o asemenea situație”, încheie Ciolacu.
Potrivit proiectului de HG, pentru situațiile în care s-au înregistrat decese, familia persoanei decedate beneficiază suplimentar de suma de 7.500 lei, pentru fiecare dintre membrii decedați. Aceeași sumă se va acorda și în cazul familiilor răniților care, din cauza gravității arsurilor și afecțiunilor asociate, decedează ulterior.
Partenerii noștri