• Klaus Iohannis: Întrebarea pe care cred că ne-o punem toți este de ce s-a ajuns până aici? De ce nu s-a prevenit ce a putut fi prevenit?
  • Președintele a adus zero critici în urma tragediilor din ultima lună.
  • Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că cei trei pacienţi în stare foarte gravă, răniţi în urma exploziilor, și internați în România, sunt în stare stabilă.

Iohannis are doar cuvinte de laudă la adresa Guvernului și zero critici după explozia de la Crevedia. Președintele a făcut declarații în fața Spitalului de Urgență Floreasca, unde a vizitat oameni răniți în explozie. „Executivul a intervenit rapid și au fost luate toate măsurile care au putut fi luate”, spune acesta.

Președintele a adus zero critici în urma tragediilor din ultima lună, de la Botoșani, de la 2 Mai și de la Crevedia.  Întrebat dacă România e un stat eșuat, expresie pe care chiar edilul a folosit-o în 2021, el a spus că „sintagma cu statul eșuat o mai folosesc doar politicienii în vâltoarea abordărilor electorale, dar nu trebuie să credem că nimic nu funcționează”. Totuși șeful statului susține că „este inacceptabil” ca autoritățile să ridice din umeri și că această serie de tragedii nu poate rămâne fără urmări. El nu a cerut, precum în alte ocazii, vreo demisie, ședințe cu guvernul ori cu partidele din coaliția de guvernare.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că cei trei pacienţi în stare foarte gravă, răniţi în urma exploziilor, și internați în România, sunt în stare stabilă. Restul bilanțului arată următoarele date: 24 de pacienți internați aflați în stare medie sau ușoară, 2 pacienți decedați, 12 pacienți transferați în străinătate. Dintre cei transferați unul se află în stare critică. Întrebat de jurnaliști dacă există riscul unor infecții nosocomiale la pacientii rămasi în țară, ministrul Sănătătții a răspuns că „nu există ţară din lume şi pacient internat într-o unitate medicală la care să existe risc zero”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Citește și: