• Un bebeluș a murit după ce medicii l-au cuplat la un ventilator cu protoxid de azot.
  • Poliția a deschis o anchetă, iar acum urmează să aibă loc o audiere.
  • Mamă: Vin acasă şi mă uit la o cameră goală, fără copil.

Un bebeluș a murit la scurt timp după ce i s-a administrat din greșeală protoxid de azot în loc de oxigen, transmite Independent. Incidentul a avut loc într-un spital din Australia.

John Ghanem a murit la o oră de la naştere, după ce medicii l-au cuplat la un ventilator cu protoxid de azot, cunoscut ca „gazul râsului”, în loc de oxigen.

Potrivit presei locale, mama copilaşului a ajuns la spitalul din Sydney Bankstown-Lidcombe, după ce a început să aibă contracţii puternice. Potrivit legistului, bătăile inimii bebelușului încetiniseră, iar medicul obstretician a decis ca femeia să intre în operaţie pentru o cezariană de urgenţă.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Câteva ore mai târziu, bebeluşul a fost adus pe lume, însă medicii au observat că se sufoca din cauza cordonului ombilical care i se înfăşurase în jurul gâtului.

Doctorii au încercat să îl resusciteze și i-au administrat ceea ce credeau că este oxigen, dar, în schimb, nou-născutul a fost cuplat la un ventilator cu protoxid de azot. O oră mai târziu, bebelușul a fost declarat mort.

„Vin acasă şi mă uit la o cameră goală, fără copil. Am intrat în spital cu mâinile goale gândindu-mă că-mi voi ţine nou-născutul în braţe, dar nu a fost aşa”, povestește mama, după cinci ani de la tragedie.

Poliția a deschis o anchetă, iar acum urmează să aibă loc o audiere după ce angajatul companiei care furnizează gaze industriale, a fost găsit vinovat de încălcarea normelor privind sănătatea și securitatea muncii.