• Bărbatul în vârstă de 62 de ani din Germania a fost vaccinat împotriva Covid de 217 ori, în ciuda recomandărilor medicale.
  • Vaccinurile Covid, chiar și repetate în exces, nu au produs efecte adverse la bărbatul respectiv.
  • Cercetătorii nu recomandă hipervaccinarea ca strategie pentru îmbunătățirea imunității, subliniind că vaccinările repetitive nu sunt necesare.

Un bărbat în vârstă de 62 de ani din Germania a fost vaccinat împotriva Covid de 217 ori, în ciuda recomandărilor medicale, raportează medicii, conform BBC

Cazul bizar este documentat în jurnalul The Lancet Infectious Diseases. Injecțiile au fost achiziționate și administrate privat în decurs de 29 de luni. Bărbatul nu pare să fi suferit efecte adverse, spun cercetătorii de la Universitatea Erlangen-Nürnberg. „Am aflat despre cazul său prin articole din ziare”, a declarat Dr. Kilian Schober, de la departamentul de microbiologie al universității. „Apoi, l-am contactat și l-am invitat să facă diverse teste în Erlangen. A fost foarte interesat să o facă.” 

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Bărbatul a furnizat mostre de sânge și salivă proaspete

Cercetătorii au testat, de asemenea, unele mostre de sânge congelate ale sale, care au fost stocate în ultimii ani. „Am putut lua mostre de sânge noi când bărbatul a primit o altă vaccinare în timpul studiului, la insistența sa”, a spus Dr. Schober. „Am putut folosi aceste mostre pentru a determina exact cum reacționează sistemul imunitar la vaccinare.” Probele pentru 130 dintre injecții au fost colectate de procurorul public al orașului Magdeburg, care a deschis o anchetă cu acuzația de fraudă, dar nu au fost aduse acuzații penale. Vaccinurile Covid nu pot provoca infecții, dar pot învăța corpul cum să lupte împotriva bolii. Vaccinurile cu acid ribonucleic mesager (ARNm) funcționează arătând celulelor corpului un fragment de cod genetic al virusului.

Sistemul imunitar ar trebui să recunoască și să știe cum să lupte împotriva Covid în cazul unui contact real. Dr. Schober s-a temut că stimularea excesivă a sistemului imunitar cu doze repetate ar putea epuiza anumite celule. Dar cercetătorii nu au găsit nici o dovadă în acest sens la bărbatul în vârstă de 62 de ani. Și nu exista nicio indicație că ar fi fost vreodată infectat cu Covid. Cercetătorii spun: „În mod important, nu susținem hipervaccinarea ca strategie pentru a îmbunătăți imunitatea adaptivă.” „Nu există nicio indicație că sunt necesare mai multe vaccinuri.”

NHS-ul spune că vaccinurile Covid sunt administrate de obicei sezonier, dar unele persoane cu un sistem imunitar grav slăbit pot avea nevoie de protecție suplimentară în alte perioade – și va contacta pe cei ale căror înregistrări NHS sugerează că ar putea fi eligibili. Vaccinurile Covid pot avea efecte secundare.

Citește și