• Durate lungi de atenție susținută pot fi obositoare, lăsându-vă fără energie mai târziu în cursul zilei.
  • Majoritatea oamenilor se concentrează cel mai bine la 11:00 sau mai aproape de 16.00.
  • Proiectează-ți ziua cu scopul de a o încheia cu o emoție netă pozitivă.

Atenția noastră este în medie de doar 47 de secunde pe un ecran – apoi, se micșorează. În calitate de psiholog și cercetător al comportamentului tehnologic, Gloria Mark a urmărit modelul creierului nostru de schimbare a atenției și, odată cu acesta, acumularea de stres și epuizare. Punerea unor termene limită în calendar și scrierea listelor de sarcini nu mai funcționează, scrie CNBC.

Protejarea și echilibrarea energiei

Pentru a evita să faceți o sarcină care necesită timp imediat după alta, luați în considerare modul în care sarcinile se potrivesc ca un puzzle. Întinderi lungi de atenție susținută pot fi obositoare, lăsându-vă fără energie mai târziu în cursul zilei.

Mulți oameni preferă să-și înceapă ziua cu muncă din memorie (sarcini care sunt repetitive și nu necesită multă energie a creierului) înainte de a se scufunda într-o muncă mai grea.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL

Dacă puteți, nu vă încărcați ziua cu întâlniri. Problema cu întâlnirile Zoom este că avem tendința de a le programa și nu există nicio șansă de resetare între ele.

Păstrează cele mai grele sarcini pentru timpul de vârf de focalizare

Timpul de vârf de focalizare este influențat de ritmul circadian natural. Majoritatea oamenilor se concentrează cel mai bine la 11:00 sau mai aproape de 16.00.

Salvați activitățile care necesită cel mai mult efort și atenția voastră pentru orele de vârf. Dacă sunteți matinal, probabil că este mai devreme de 11:00. E-mailurile creează stres, așa că sunt mai bine făcute atunci când nu ești timpul tău de vârf de productivitate.

Gândește-te la modul în care diferitele sarcini îți vor afecta emoțiile

Întotdeauna trebuie să vezi sarcinile în funcție de valoarea lor emoțională – te fac acestea să te simți optimist sau un negativist convins? Cercetările arată că oamenii sunt cei mai fericiți când fac lucruri ușoare, cum ar fi efectuarea unui apel rapid sau scrierea unei liste de cumpărături.

Din păcate, nu putem face sarcini pozitive toată ziua, dar puteți limita efectul emoțional negativ al unei întâlniri pentru a discuta o sarcină de care vă temeți, programând-o, să zicem, chiar înainte de prânz, când puteți lua o pauză. Proiectează-ți ziua cu scopul de a o încheia cu o emoție netă pozitivă.

Citește și: