• Pentru mulți oameni, consumul de cafea este un obicei care face parte din rutina zilnică – poate fi la fel de important ca și micul dejun sau îmbrăcatul șosetelor dimineața.
  • Prin intermediul științei, a fost descoperit un truc care poate elimina pofta de cofeină.
  • Cafeaua decofeinizată reduce simptomele de sevraj, chiar dacă nu conține niciun ingredient activ de cofeină.

Pentru mulți oameni, consumul de cafea este un obicei care face parte din rutina zilnică – poate fi la fel de important ca și micul dejun sau îmbrăcatul șosetelor dimineața. Deși un consum moderat de cafea nu este probabil să aibă efecte nocive, este important să rețineți că, cafeina creează dependență. Prin urmare, pentru cei care beau multă cafea, pot observa dureri de cap cauzate de sevrajul de cofeină dacă încetează brusc să o mai bea.

Deci, cum poți scăpa de aceste simptome oribile de sevraj fără să mai consumi cofeină?

Vestea bună este că, prin intermediul științei, a fost descoperit un truc care poate elimina pofta de cofeină. Poate sună prea frumos pentru a fi adevărat, dar experții spun acum că este suficient să bei cafea decofeinizată (decafeinizată) pentru a-ți satisface pofta de cofeină, fără efectul secundar supărător de a te ține treaz toată noaptea.

Academicienii australieni au spus că decafeinizatul, deși conține urme de stimulent, are capacitatea de a reduce simptomele de sevraj. Oamenii de știință de la Universitatea din Sydney au testat cafeaua decofeinizată pe 61 de consumatori înrăiți” de cafea, care consumau cu toții cel puțin trei cești pe zi. Mai întâi, toți au petrecut 24 de ore fără cofeină, iar cercetătorii le-au monitorizat simptomele de sevraj.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pentru noul studiu, care a fost publicat în Journal of Psychopharmacology, aceștia au fost împărțiți în trei grupuri, dintre care două au primit câte o ceașcă de cafea decofeinizată, în timp ce unui al treilea grup i s-a dat apă ca martor. Doar unuia dintre grupuri i s-a spus că bea cafea decofeinizată, în timp ce celălalt grup credea că bea cafea normală. După 45 de minute, participanții au fost rugați să își evalueze simptomele de sevraj de la cofeină.

Psihologul experimental Dr. Llewellyn Mills, de la Universitatea din Sydney, a declarat: Grupul pe care l-am mințit a raportat o mare scădere a sevrajului de cofeină, chiar dacă nu există niciun motiv farmacologic pentru care ar trebui să o facă. Pentru că se așteptau ca sevrajul lor să scadă, așa a fost – cu alte cuvinte, un efect placebo. Am constatat acest lucru în mai multe studii acum. Ceea ce a fost interesant în acest nou studiu este că simptomele de sevraj s-au redus și atunci când oamenii știau că primesc cafea decofeinizată. Nu atât de mult ca în cazul grupului pe care l-am mințit, dar o cantitate semnificativă.”

Cu alte cuvinte, cafeaua decofeinizată a redus simptomele de sevraj, chiar dacă nu conținea niciun ingredient activ de cofeină – chiar și în cazul persoanelor care știau că o beau. Cercetătorii au recunoscut că reducerea simptomelor de sevraj nu ar fi fost redusă complet și că ar fi necesare cercetări suplimentare.