• 500.000 de cadre medicale au prioritate în România la vaccinare
  • Până în prezent, au fost vaccinate 13.242 de persoane
  • Vârstnicii sunt mai expuși la virus

De aproape un an, viața noastră s-a schimbat complet. Tot ce ne era la îndemână, a devenit, cumva, un vis. Un vis de care suntem tot mai aproape, dacă ne vaccinăm.

Sunt bunici care nu și-au mai văzut nepoții de aproape un an. La noi, peste 3,5 milioane de români au peste 65 de ani. Le va veni rândul la vaccinare după ce toate cadrele medicale vor fi imunizate. 500.000 de oameni, adică.

Până acum, doar 13.242 s-au vaccinat. Pentru ei, pare că virusul nu reprezintă un pericol. Dar noi toți trăim cu frică.
Și mult dor.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Laura Rotaru are aproape 14 ani și locuiește în București. Este o elevă ambițioasă a Liceului Teoretic Internațional de Informatică. De obicei, de la masă de Crăciun nu lipseau bunicii.

Laura Rotaru, elevă: „De bunici îmi este foarte dor, am ținut o legătură foarte strânsă cu ei. Mergeam des la ei. Locuiesc în Piatra Neamț și în vacanțe mergeam la ei și mi-a părut foarte rău că în acestă vacanță nu am putut să merg, cu toate că mi-am dorit.”

Orice doză de vaccin care așteaptă în congelator este șansa unui medic. Sau ar putea fi liniștea unui bunic. O spune Robert, un tânăr de 25 de ani, din Craiova. El vrea să își înscrie bunicul la vaccinare.

Robert: „Ambii bunici ai mei, care sunt peste 80 de ani, au spus că îşi doresc să se vaccineze cât mai repede. La oamenii vârstnici, în afară de problema pe care ar aduce-o virusul, sunt şi celelalte probleme de sănătate. Medicii în primul rând ar trebui să accepte să fie vaccinaţi pentru că vin în contact foarte des cu virusul. Dacă nu doresc acest lucru, automat să se treacă la vaccinarea următoarei categorii de risc, adică bătrâni.”