• Vaccinul Pfizer s-a dovedit a avea o eficienţă de peste 90% în prevenirea Covid-19
  • Antidotul se va distribui în statele Rhode Island, Texas, New Mexico şi Tennessee pentru program
  • Atât vaccinurile Pfizer, cât şi cele Moderna utilizează o nouă tehnologie numită ARN mesager sintetic pentru a activa sistemul imunitar împotriva virusului

Compania Pfizer a lansat un program pilot de livrare a vaccinului său experimental împotriva COVID-19 în patru state din SUA. Producătorul de medicamente încearcă să abordeze provocările legate de distribuţie, ţinând cont de cerinţele de depozitare la o temperatură foarte scăzută, conform Reuters.

Vaccinul Pfizer, care s-a dovedit a avea o eficienţă de peste 90% în prevenirea Covid-19 pe baza datelor iniţiale, trebuie transportat şi depozitat la -70 grade Celsius (minus 94 °F).

Sperăm că rezultatele acestui program pilot de administrare a vaccinului vor servi drept model pentru alte state americane şi guverne internaţionale, în timp ce se pregătesc să implementeze programe eficiente de vaccinare Covid-19”, a anunțat Pfizer.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Antidotul se va distribui în statele Rhode Island, Texas, New Mexico şi Tennessee pentru program, luându-se în calcul diferenţele dintre ele în ce priveşte mărimea totală, infrastructura de imunizare şi nevoia de a ajunge la indivizi în medii urbane şi rurale variate.

Cele patru state nu vor primi doze de vaccin mai devreme decât alte state în virtutea pilotului, au precizat reprezentanții Pfizer.

Compania se aşteaptă să aibă suficiente date de siguranţă privind vaccinul din studiile în curs de desfăşurare pe scară largă până în a treia săptămână a lunii noiembrie, înainte de a solicita autorizaţia de utilizare de urgenţă (EUA).

Pfizer şi partenerul său german BioNTech au primit 1,95 miliarde de dolari pentru a furniza guvernului SUA 100 de milioane de doze de vaccin, care are şi opţiunea de a achiziţiona până la 500 de milioane de doze suplimentare.

Tot luni, Moderna a anunțat că vaccinul său experimental are 94,5% eficienţă în prevenirea Covid-19 pe baza datelor intermediare dintr-un studiu în stadiu avansat, sporind speranţa că vaccinurile împotriva bolii ar putea fi utilizate în curând.

Atât vaccinurile Pfizer, cât şi cele Moderna utilizează o nouă tehnologie numită ARN mesager sintetic pentru a activa sistemul imunitar împotriva virusului.