• Un nou studiu sugerează că depășirea recomandărilor săptămânale de exerciții în două zile, precum weekendul, poate contribui la arderea grăsimii, potrivit cercetărilor recente.
  • Organizația Mondială a Sănătății și ghidurile de exerciții din Statele Unite recomandă cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată sau 75 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, alături de antrenament pentru forță și flexibilitate.
  • Cercetarea a implicat peste 9.600 de adulți și a constatat că modelul „weekend warrior” poate fi la fel de eficient în reducerea grăsimii abdominale ca și exercițiile regulate de-a lungul săptămânii. Scopul a fost de a evalua asocierea între modelele de activitate fizică și masa de țesut adipos măsurată prin scanarea cu absorptometrie dublă de energie (DXA).

Studiul, publicat în jurnalul Obesity, a analizat efectele diferitelor modele de activitate fizică asupra masei de grăsime corporală și a concluzionat că modelul „weekend warrior” poate fi la fel de eficient în reducerea grăsimii abdominale ca și exercițiile regulate de-a lungul săptămânii, conform CNN.

Utilizând o unealtă numită scanare cu raze X cu absorptometrie dublă de energie (DXA), cercetătorii au evaluat nivelurile generale de grăsime și grăsimea abdominală la peste 9.600 de adulți cu vârste cuprinse între 20 și 59 de ani.

Această descoperire ar putea oferi o opțiune mai flexibilă pentru cei care nu pot face exerciții fizice în fiecare zi și ar putea încuraja mai multe persoane să își îmbunătățească nivelul de fitness și sănătate.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Specialiștii recomandă menținerea unui program regulat de exerciții fizice pentru o sănătate optimă, dar acest studiu arată că chiar și o abordare concentrată pe weekend poate aduce beneficii semnificative pentru arderea grăsimii și îmbunătățirea compoziției corporale. Cu toate acestea, este important să menținem un echilibru și să adoptăm o varietate de activități fizice pe tot parcursul săptămânii pentru a promova o bună sănătate cardiovasculară și funcționalitate musculară.

Citește și