• Fabio Vieira a marcat lovitura de pedeapsă câştigătoare, după ce Arsenal a egalat în al 11-lea minut de joc suplimentar.
  • În timp ce City a avut cea mai mare parte a posesiei în prima repriză, Arsenal a avut cele mai mari ocazii.
  • La loviturile de departajare, Kevin de Bruyne a şutat în bara transversală, iar Ramsdale a salvat un şut slab al lui Rodri.

Arsenal Londra a învins-o pe Manchester City cu 4-1 la penalty-uri, câştigând duminică Community Shield şi obţinând primul trofeul al sezonului în Anglia, într-un meci în care a fost condusă timp de 101 minute.

Fabio Vieira a marcat lovitura de pedeapsă câștigătoare, după ce Arsenal a egalat în al 11-lea minut de joc suplimentar, pentru un 1-1, care a dus cele două echipe direct la executarea loviturilor de departajare, pe stadionul Wembley din Londra.

Pentru noi, este o declaraţie. Este un marker pentru a şti că putem merge şi bate Man City într-un meci mare atunci când contează”, a declarat Aaron Ramsdale, portarul lui Arsenal, pentru ITV. Nu suntem siguri cum va fi în acest sezon. Dar acel blocaj mental a dispărut. Suntem gata să mergem mai departe acum”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În timp ce City a avut cea mai mare parte a posesiei în prima repriză, Arsenal a avut cele mai mari ocazii, Kai Havertz irosind două oportunităţi de a deschide scorul, Stefan Ortega opunându-se. Cole Palmer a deschis scorul pentru „cetăţeni” în minutul 77m cu un şut de la marginea careului.

Ramsdale şi-a salvat apoi echipa de două ori la rând, în faţa lui Phil Foden şi Rodri pentru a menţine deficitul la un gol. Arsenal a reuşit să egaleze prin golul lui Leandro Trossard în minutul 11 al timpului suplimentar de joc.

La loviturile de departajare, Kevin de Bruyne a şutat în bara transversală, iar Ramsdale a salvat un şut slab al lui Rodri, înainte ca Vieira să obţină cea de-a 17-a victorie a lui Arsenal, în deschiderea sezonului, trecând astfel pe locul al doilea în topul tuturor timpurilor, după Manchester United.

Citește și: