• Astăzi încep sferturile de finală la Wimbledon.
  • La masculin, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic sunt deja acolo.
  • La feminin, Ons Jabeur a oferit surpriza zilei.

Astăzi încep sferturile de finală la Wimbledon. La masculin, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic sunt deja acolo, în timp ce, la feminin, Ons Jabeur a oferit surpriza zilei.

Novak Djokovic a avut un meci mai greu decât se aștepta. Pe lângă faptul că întunericul a făcut ca partida să se dispute pe parcursul a două zile, Hubert Hurkacz i-a pus probleme serioase sârbului. Primele două seturi au nevoie de tie-break pentru a fi decise, iar Djokovic a fost cel care s-a impus de fiecare dată. Sârbul a pierdut primul set din acest turneu, după ce Hurkacz a fost mai concentrat în actul al treilea, pe care l-a câștigat cu 7 la 5. În setul al 4-lea Djokovic a avut nevoie de un singur break pentru a-și asigura victoria. În sferturi, numărul 2 mondial îl va întâlni pe rusul Andrei Rublev.

În ceea ce-l privește pe Carlos Alcaraz, spaniolul l-a învins în 4 seturi pe italianul Mario Berrettini. a fost 3 la 1 pentru Alcaraz, într-un meci în care toate seturile s-au încheiat cu același scor, 6 la 3. De 2 ore și 53 de minute a avut nevoie Alcaraz pentru a se califica în sferturi, acolo unde îl va întâlni pe Holger Rune.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Meciurile feminine

Jabeur a învins-o pe Petra Kvitova, care, la cei 33 de ani ai săi, arată că poate juca în continuare la cel mai înalt nivel. Totuși, Petra n-a fost în cea mai bună formă în meciul cu Ons, pe care l-a pierdut cu 2 la 0 la seturi. Primul act a fost câștigat extrem de clar de tunisiancă. A fost 6 la 0 în doar 23 de minute. doua duble greșeli și 13 erori neforțate a avut Kvitova în unul dintre cele mai slabe seturi ale ei din carieră. Setul al doilea a fost ceva mai concludent pentru cehoaică, însă n-a făcut față determinării tunisiencei, care s-a impus cu 6 la 3. În sferturi, Jabeur joacă împotriva Elenei Rybakina.

Astăzi, la Wimbledon, se dispută unul dintre cele mai așteptate meciuri de pe tabloul feminin. Iga Swiatek o întâlnește pe Elina Svitolina, considerată singura care ar putea să-i pună probleme în acest turneu de Grand Slam.

Citește și