Astăzi încep sferturile de finală la Wimbledon. Se dispută unul dintre cele mai așteptate meciuri: Iga Swiatek o întâlnește pe Elina Svitolina

Astăzi încep sferturile de finală la Wimbledon. La masculin, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic sunt deja acolo, în timp ce, la feminin, Ons Jabeur a oferit surpriza zilei.

Novak Djokovic a avut un meci mai greu decât se aștepta. Pe lângă faptul că întunericul a făcut ca partida să se dispute pe parcursul a două zile, Hubert Hurkacz i-a pus probleme serioase sârbului. Primele două seturi au nevoie de tie-break pentru a fi decise, iar Djokovic a fost cel care s-a impus de fiecare dată. Sârbul a pierdut primul set din acest turneu, după ce Hurkacz a fost mai concentrat în actul al treilea, pe care l-a câștigat cu 7 la 5. În setul al 4-lea Djokovic a avut nevoie de un singur break pentru a-și asigura victoria. În sferturi, numărul 2 mondial îl va întâlni pe rusul Andrei Rublev.

În ceea ce-l privește pe Carlos Alcaraz, spaniolul l-a învins în 4 seturi pe italianul Mario Berrettini. a fost 3 la 1 pentru Alcaraz, într-un meci în care toate seturile s-au încheiat cu același scor, 6 la 3. De 2 ore și 53 de minute a avut nevoie Alcaraz pentru a se califica în sferturi, acolo unde îl va întâlni pe Holger Rune.

Meciurile feminine

Jabeur a învins-o pe Petra Kvitova, care, la cei 33 de ani ai săi, arată că poate juca în continuare la cel mai înalt nivel. Totuși, Petra n-a fost în cea mai bună formă în meciul cu Ons, pe care l-a pierdut cu 2 la 0 la seturi. Primul act a fost câștigat extrem de clar de tunisiancă. A fost 6 la 0 în doar 23 de minute. doua duble greșeli și 13 erori neforțate a avut Kvitova în unul dintre cele mai slabe seturi ale ei din carieră. Setul al doilea a fost ceva mai concludent pentru cehoaică, însă n-a făcut față determinării tunisiencei, care s-a impus cu 6 la 3. În sferturi, Jabeur joacă împotriva Elenei Rybakina.

Astăzi, la Wimbledon, se dispută unul dintre cele mai așteptate meciuri de pe tabloul feminin. Iga Swiatek o întâlnește pe Elina Svitolina, considerată singura care ar putea să-i pună probleme în acest turneu de Grand Slam.

Citește și

Exit mobile version