• Echipajul României a câștigat aurul în proba de 8+1 feminin, calificându-se pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.
  • Tot duminică, barca de dublu vâsle masculine și echipajul de 8+1 masculin au obținut calificarea la Jocurile Olimpice.
  • România a câștigat 5 medalii la Campionatul Mondial de Canotaj de la Belgrad.

Echipajul României a câștigat aurul în proba de 8+1 feminin, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad, Serbia.

Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuș și Ștefania Petreanu s-au impus în proba de 8+1 feminin a canotajului, fiind cronometrate cu timpul de 06:01.28.

Pe locul doi, podiumul a fost completat de SUA, argint, cu un timp de 6:03.73 și Australia, bronz, având timpul de 6:04.17. Echipajul României a câștigat aurul în această probă și anul trecut, la Campionatul Mondial de la Racice, în Cehia.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
UNDĂ VERDE PENTRU AL DOILEA CIP CEREBRAL
ÎNCEPE EVALUAREA PENTRU ELEVII DE A IV-A

Tot duminică, barca de dublu vâsle masculine și echipajul de 8+1 masculin au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

România a câștigat 5 medalii la Campionatul Mondial de Canotaj de la Belgrad: bronz la dublu rame feminine, bronz la dublu vâsle feminine categorie ușoară, argint la patru rame feminine, aur la dublu vâsle feminine și aur la 8+1 feminin.

Citește și: